Yeşilay, İlkokul Öğrencilerini Bağımlılık Türlerine Karşı Bilgilendirdi

Nisa Yılmaz/ Avukat İbrahim Gök İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Benim Kulübüm' projesi ile ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri hedef alınarak, bağımlılık türlerine karşı düzenlenen etkinliklerle bilgilendirildi.

Yeşilay, İlkokul Öğrencilerini Bağımlılık Türlerine Karşı Bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen etkinlikle Yeşilay cemiyeti ülke genelinde Benim kulübüm Yeşilay projesi kapsamında ilkokul ve ortaokuldaki öğrencilere önleyici ve koruyucu hizmetler sunarak öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefledi. İlkokul çağı çocuklar 8, 9 ve 10 yaş çocukları gruplarını hedef aldı.

Avukat İbrahim Gök İlköğretim Okulu’nda ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen alkol ve sigara bağımlılığına yönelik proje çalışmasına İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Kömürlü Cemil Çiftçi, Kazım Karaca ARGE biriminden Ali Ateş, Elazığ Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Tamer Kayaoğlu, Benim Kulübüm” Yeşilay projesi organizasyon liderleri Fatih Bahçecioğlu, Mihriban Güneri, Selçuk Öztürk ve Avukat İbrahim Gök İlkokulu Müdürü Bayram Sevim katıldı.

Benim kulübüm Yeşilay projesi kapsamında kazanıma dayalı etkinlikler gerçekleştirilerek öğrencilere davranışsal bilişsel ve duyusal yönden farkındalık oluşturmak Yeşilay kulüpleri olarak var olanları da canlandırmak amacıyla “Benim Kulübüm” Yeşilay projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik olarak bağımlılık hakkında eğitim verilmesi, Yeşilay Kulübü kurmaları için gerekli bilgilerin verilerek yardımcı olunması ekip çalışması ile afiş ve resim yapılmasının sağlanması çocukların grup içi etkileşim kurarak etkinlikler içerisinde yer alması hedeflendi. Proje Yeşilay şubeleri vasıtasıyla Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı.