YENİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI NASIL YAPILACAK ?

Erkan BAY/24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrası Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde çeşitli sebeplerle hanesine bakılamayan vatandaşlar için yeni bir hasar tespit çalışmasının yapılmaya başlandığı belirtilmişti.

YENİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI NASIL YAPILACAK ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik internet sayfasında bulunan hasar tespit adresinde yer alan sistemde hasar durumu belli olmayan veya hanesine girilemediği belirlenen yapılarla ilgili yeniden hasar tespit çalışmasının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Buna göre  tespiti yapılmamış yapıların incelemelerinin 12-16 Ekim tarihleri arasında belirleneceği ifade edildi.

Çalışmalar kapsamında ilk inceleme programının depremin meydana geldiği merkez üssü olan Sivrice ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde başlandı ve bu çalışmasının 16 Ekim Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde  henüz işlem yapılmamış yapıların hasar tespit çalışmalarına depremin meydana geldiği merkez üssü olan Sivrice’den başlayarak, Elazığ Merkez ve bağlı köylerinde de çalışmalar  en kısa süre içinde tamamlanacak.

Yapılacak hasar tespit çalışmalarının  sonuçları, yine belirlenecek tarih de internet ortamında vatandaşların bilgisine sunulacak.

Depremin hemen ardından yapılan hasar tespit çalışmalarına itirazlar 17 Şubat tarihinde başlamıştı. 17 Nisan  tarihinde sona eren ve bir aylık itirazların ardından Elazığ’daki binaların son durumu da netleşmiş olmuştu.

11 BİN 805 BİNANIN İTİRAZI DEĞERLENDİRİLDİ

İtirazlar sonucunda çok sayıda binanın hasar durumu değişmişti. Toplam 12 bin 612 bina için itiraz edilirken, ekipler  toplam 11 bin 805 binanın itirazını değerlendirildi.

ELAZIĞ’DA 2 BİN 272 BİNANIN HASAR DURUMU DEĞİŞTİ

 

Buna göre Elazığ’da hasar durumu değişen binaların sayıları ise şöyle olmuştu:

Az hasarlıdan orta hasarlıya geçen bina sayısı 221

Az hasarlıdan ağır hasarlıya geçen bina sayısı 975

Orta hasarlıdan az hasarlıya geçen bina sayısı 458

Orta hasarlıdan ağır hasarlıya geçen bina sayısı 262

 Ağır hasarlıdan orta hasarlıya geçen bina sayısı 23

Ağır hasarlıdan az hasarlıya geçen bina sayısı 333

 

Öte yandan, yapılacak yeni hasar tespit çalışmaları hasar durumu belli olmayan veya hanesine girilemediği belirlenen yapıları  kapsıyor.