Yeni Bağlar Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı

Tamer ÖREN - Yazıkonak Beldesi'nde  yapımına başlanılan Yeni Bağlar Mahallesi Kuran kursu ve taziye evinin temel atma töreni Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM'ın katılımıyla  gerçekleştirildi.

Yeni Bağlar Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmalarla   Yazıkonak  halkının büyük beğenisini kazanan  Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın AYAZ hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Başkan AYAZ, beldedeki vatandaşların yeni Kuran kursu ve taziye evi dileğine  kayıtsız kalmadı. Bu doğrultuda , Yeni Bağlar Mahallesi ve çevre mahallelerin önemli bir ihtiyacını giderecek olan   Kuran kursu ve taziye evi yapımı  için  ilk adım atılarak  Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE ve vatandaşların katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.  Yapılacak olan  sosyal tesisin  özelliklerinden bahseden  Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın AYAZ “ 470 m² oluşacak  tesisimizin içerisinde Kuran kursu, taziye evi, misafirhane ve morg olacaktır. Beldemize hayırlı olmasına diliyorum. Yazıkonak’ta  Ak Parti’nin yenilikleri devam edecek. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.

Ak Parti’nin yerel yönetimlerde sadece alt ve üst yapı yapan bir parti olmadığını söyleyen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE “ 1994’te Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile başlayan  süreç şimdiye kadar devam etmektedir. Ak Parti belediyeciliği vatandaşlarımızın ihtiyaç hissettiği her alanda var olan bir belediyecilik anlayışıdır. Bugün  gerçekten bu bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bir yapının temelini atacağız. Belediye başkanımıza Yazıkonak’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın valimize de buraya gelip bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah başkanımızın hizmetleri devam edecektir” diye konuştu.

Son dönemlerde devletimiz ve hükümetimiz tarafından vatandaş odaklı çalışmalar yapıldığına vurgu yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “ Vatandaşı memnun eden, hizmeti vatandaşın ayağına götüren onun dertlerine çare üreten gerek sosyal alanlarda gerekse kamu da gerçekten takdire şayan işler yapılıyor. Başkanımızı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Çok güzel projeleri var. İnşallah onları da  bir yıl içerisinde yapacak. Yapılacak olan tesiste manevi değerle donatılmış maneviyatı güçlü insanların yetişmesini sağlayacak hem de vatandaşlarımızın  sosyal ihtiyaçlarını giderilmesine çok büyük bir katkı verecektir. Bu açıdan da kendilerini tebrik ediyorum” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan duaların ve kurban kesiminden sonra KALDIRIM, GÜRGÖZE ve AYAZ tarafından  butona basılıp ilk harcın dökümüyle birlikte tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi.