YAZIK DEĞİL Mİ?

Elazığ'ın en önemli turizm yerlerinden biri olan Hazar Gölü kirlilik yüzünden can çekişiyor.

YAZIK DEĞİL Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sahip olduğu en önemli turizm ve doğa zenginliğine sahip Hazar Gölü, sahipsizlikten ve bakımsızlıktan can çekişiyor. 

 

HAZAR GÖLÜ SUYU AŞIRI KİRLENMEYE BAŞLADI

Özellikle yaz aylarında Elazığ’dan olduğu kadar çevre illerden ve yurtdışından birçok misafiri ağırlayan Hazar Gölü ve çevresi bakımsızlıktan perişan bir halde.

Sivrice Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara rağmen  özellikle duyarsız vatandaşların çevreyi kirletmesinin ardından şimdi de Hazar Gölü suyu aşırı derece de kirlenmeye başlandı.

 

"SAKLI GÜZELLİK’’KİRLENİYOR

Hazar Gölü ile ilgili yayınlanan dergi, kitap ya da broşürlerde adından hep “Saklı güzellik”, “saklı cennet” gibi ibarelerin kullanıldığı Hazar Gölü’nün doğal güzelliği kirlenmeye ve ilimizin gelen misafirlerin tepkisini çekmeye başladı.

 

SUDAN PİSLİKLER ÇIKIYOR

Yaz ayları ile birlikte etrafında bulunan yazlıkların dolmasıyla birlikte 30 bin nüfuslu bir ilçe konumuna yükselen göl çevresindeki evsel atıklar tehlike saçmaya devam ediyor.

Sivrice Belediyesi tarafından yapılan uyarılara rağmen kirlilik devam ederken,geçtiğimiz günlerde Hazar Gölü’ne girmek isteyen vatandaşların  sudan  çıkan pislikleri fotoğraflaması olayın  ne kadar büyük boyutlarda olduğunu gösterdi.

 

VATANDAŞ TEDİRGİN OLDU

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde bulunan Hazar Gölü'nün yüzeyinin pislikler ile kaplanması halk arasında büyük tedirginlik yarattı.Hazar Gölü kıyısında serinlemek isteyen tatilciler  karşılaştığı görüntü karşısında  neye uğradığını şaşırdı.

 

BU GÖRÜNTÜLER HOŞ DEĞİL

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Tatilciler,’’Hazar Gölü ülkemizin en güzel yerlerinden birisidir.Böyle kötü görüntülerin olması hoş değil.İnsan sağlığına bile zararlı.Çevremizin kirletilmesi yetmiyordu.Şimdi de su kirlendi.Suyun üstünde insan dışkıları var.’’dedi.

 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Hazar Gölü’ne sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Vatandaşlar,’’En kısa zamanda bu sorun çözülmelidir.Yaz aylarına girdik.İnsanların böyle bir manzara ile karşılaşması hepimizi üzdü.’’diye ifade etti.