Taha Yusuf SARIGÜL

CHP KENDİNE YAKIŞAN BİR BAŞKAN SEÇTİ İSTANBUL'A

Taha Yusuf SARIGÜL

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı. CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu diye bir kadın seçildi. Hanımefendinin geçmişi belgeleriyle ortalığa dökülmeye başladı. Geçmişte attığı tweetleri gördükçe ve yaşam tarzını gördükçe dedim ki tam CHP’ye göre bir başkan. Gelin bu hanımefendi neler söylemiş şöyle bir göz atalım;

15 Temmuz kahramanları için “Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin.”

“CHP’yi BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler yol doğru ona bak sen.”

“Devlet katil değil seri katil” HoşçakalBerkinim

“Aslan CHP Aslan HDP” SavaşaHayır

“Tarihte bugün: Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz 19.15’de Taksim’de.”

Ve son olarak eşinin attığı iğrenç bir tweetle bitirelim. Adam paylaştığı kemik fotoğraflarının altına “7 dakika önce bu tabakta çeyrek domuz vardı.” Diye yazıyor.

Bakıyorsun halktan uzak ve milletin değerlerine yabancı bir aile. Kimseyi domuz yediği için eleştiremeyiz ama bunu milletin gözünün içine sokmak ve gururla ifşa etmek ayıptır. Hele bunu yapan kişiler siyaset yapıyorsa ve İstanbul gibi bir şehrin Ana Muhalefet Partisi İl Başkanı olacaksanız böyle şeylere dikkat edeceksiniz. Temsil ettiğiniz halk bunu ne kadar onaylıyor. Temsil ettiğiniz seçmenin değerleri ile ne kadar bağdaşıyor bu söyledikleriniz. Şimdi ben İstanbul’daki CHP’li seçmenin ne düşündüğünü çok merak ediyorum.

Devleti açıktan “katil” olmakla suçluyor. 15 Temmuz kahramanlarına hakaretler ediyor. HDP ile kol kola girilmesinden gayet memnun. PKK savunucularından bile öne çıkan bir CHP İstanbul İl Başkanı! Nasıl böyle bir kişiyi başkan seçerler? Kendilerini en iyi şekilde temsil edeceğini düşündükleri için elbette. CHP budur.

Milletin başına bela olan ana muhalefetin içler acısı durumu ortadadır. Ermeni soykırımı iddiaları konusunda yıllardır gıkı çıkmayanlar AK Parti iktidara gelince Ermeni dostu kesiliverdiler. Dersim düşmanı olan çevreler AK Parti iktidara gelince Alevi dostu Dersim’li dostu kesildiler. Oysa tarihte yapılan hatalardan dolayı devlet adına özür dileyen de yine Erdoğan olmuştur. Bunların pisliğini temizleyen de yine Erdoğan olmuştur. Bu CHP milletin başına bela bir partidir. 2015 seçimlerinden sonra Devlet Bahçeli’ye başbakanlık teklif etmelerinin nedeni de Erdoğan’dan kurtulmak istemeleriydi. Ama teröristlerle yan yana olamayacağını belirten Bahçeli’nin “devlet adamlığı duruşu” ile oyunları bozulmuştu. Yine aynı “devlet adamlığı duruşu” ile şu anda Erdoğan’a verdiği destekle, Devlet Bahçeli de CHP’nin ne mal olduğunu çok iyi anlamış görünüyor. Buna tahammül edemeyen CHP’lilerin Erdoğan’a yaptıkları düşmanlığı Bahçeli’ye yapmaları da bu yüzdendir.

CHP’yi tebrik ediyorum. Çok güzel bir il başkanı seçtiler İstanbul’a. Tam kendi zihniyetlerini yansıtan bir başkan. Domuz eti yemekten gurur duyan ve bunu paylaşan, devlete seri katil diyen, HDP ile kol kola olmalıyız diyip Gezi’de eline taş alıp yüzünde maskeyle polislere saldıran bir başkan. Gerçekten tebrikler CHP…

Yazarın Diğer Yazıları