Mehmet DUMAN

ŞEHRİN PERİLERİ

Mehmet DUMAN

Kim bunlar demeye gerek var mı bilemiyorum. Onlar birkaç yıl önce Elazığ İl Özel İdaresi bayan basketbol takımı adı altında bu sürece dâhil oldular. Çalıştılar yılmadılar, çalıştılar yıkılmadılar. Bu takım Halis hocanın adeta çocuğu gibiydi. Büyük emeği vardı hocanın bu takım üzerinde. Gecesi ve gündüzü ile hedefinde olan projeleri gerçekleştirme adına tir, tir titreyip, tırnaklarıyla kazıyarak oluşturmuştu bu takımı Halis hocam.

Yılmak, bitmek, tükenmek yoktu onun yazgısında. Tek kaldı, desteksiz kaldı yine de geri adım atmadı gittiği yoldan. Takımı Türkiye basketbol kadınlar birinci liginde mücadele ederken hiç kuşkusuz en büyük emek onunla gelmişti. Başarılı olmak hocamın ilk hedefi olurken kendisi hiçbir zaman başarıdan uzak birisi olmamıştı. Önceki yıllarda gelir seviyesi düşük dediğimiz mahalle okullarında oluşturduğu takımlarla Türkiye’de çeşitli başarılara imza atmış olması hedefinde olan daha büyük başarıların delili gibiydi. Geçtiğimiz hafta sonu Mersinde ligin lideri ile maça çıkan perilerimiz kadrosunda süper lig kariyerli sporcuları olan Mersin Basketbol takımını hem de hiç geriye düşmeden mağlup ederken hocamın tribünde yaşadıklarını anlatmak için bu sayfaların kâfi geleceğini zannetmiyorum.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Elazığ şubesi başkanlığını bir kenarda bırakarak her şeyden önce Halis hocamızla olan dostluğumuz bizi götürmüştü Mersindeki spor salonuna. Benim bu maç için galibiyete olan inancım, hocamın yaşadığı heyecanın normal düzeye inmesine engel olamazken, inanın bizde kendimizi onun yaşadığı bu heyecana kaptırmaktan geri kalamadık. Maç sonunda sesimin kısılması bir yana, çocuklar gibi şen olmanın hazzıyla iki bayramı bir arada yaşamanın mutluluğunu beraber yaşadık. Teşekkür ederim Halis hocam, bu heyecanına bu mutluluğuna bu başarına bizleri de dâhil ettiğin için diyorum.

Mersin’de oynanan maçın farklı bir özelliği de ligin liderini mağlup etmekle, aramızda puan farkının oluşmasına engel olmanın yanında puanımızı yedi yaparak onları yakalamış olmamız diyorum. Ayrıca puanlamada ligin yeni lideri olan Osmaniye takımı ile aramızda sadece bir puanlık farkın olmasıyla da ileriki haftalara daha farklı bakmamızı sağladık diyorum. Şimdi önümüzde deplasmanda oynayacağımız ve aynı puana sahip olduğumuz İzmit Belediye spor maçı var. Bu inanç ve azim kocaman yürekli bu kızlarımızda var oldukça inanıyorum bu maçtan da en güzel sonucu elde ederek döneceğiz. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır diyoruz, inanmak başarıya giden en güzel destektir diyoruz.

Unutmadan birkaç kelimede altın yürekli bu kızlarımız ve diğer spor dallarımız için söylemek istiyorum. Bu şehirde gündem sadece futbol olarak kalmamalı, sporun her dalında var olduğumuzu göstermeliyiz diyorum. Bunun adı ister taraftar olsun, bunun adı ister Hankendispor olsun, bunun adı ister Belediye spor olsun, bunu adı isterse Elazığ spor olsun. Basketbol ve Voleybol liglerinde ismini dahi duymadığımız Belediye ve kasaba takımları mücadele ederken bizim bunlardan hiçbir eksiğimizin olmadığının farkına varmalıyız diyorum.   

     Sözümün özü, geçtiğimiz hafta sonu ilimiz sporunda yüzümüzün gülmesine vesile olan bayan basketbol takımımızın altın kalpli kızları başta olmak üzere bu galibiyette emeği olan hocalarımıza, yönetim kuruluna ve Halis hocama kucak dolusu sevgi ve selamlarımı iletirken tek ricam, yaşatacağınız başarı ve mutluluktan lütfen bizi mahrum bırakmayınız olur. Şimdilik bizden bu kadar.

Yazarın Diğer Yazıları