Mehmet DUMAN

GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAŞADIKLARIMIZ

Mehmet DUMAN

İlimizde ki spor gelişmeleri için geçtiğimiz haftanın açılışını izlemek üzere önce Elazığ spor- Boluspor arasında oynanan maç için stadyuma odaklandık. Elazığ sporun son haftalardaki çalkantılı gidişatına bir yenisi daha eklenir mi düşüncesi aklımızın bir köşesinde kıvılcımlar yaratmaya yelken açmış bir halde beklerken, görülen o ki değişen hiçbir şeyin olmadığıdır. Son yıllarda özellikle Elazığ sporda yaşanan teknik heyet kıyımı ve her yıl yenilenen futbolcu kadrosu değişiminin bu takımdan neleri alıp götürdüğünü inanın bilmeyen yok gibidir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki, Altıparmak hocanın gönderiliş şeklini ve yerine getirilen Hüseyin Kalpar’ın bu takıma neler verebileceğini henüz anlamış değilim. Özellikle son yapılan açıklamalar ‘da tamamen gerilen nefeslerin ritim hızının bu kadar aşağılara çekilmesi üzmüştür beni diyebilirim.

Ne demek devre arasına kadar puan kayıplarını azaltmaya çalışacağız, ne demek şurası, burası yetersiz. Bu takım, hoca değişikliği yapılıncaya kadar bu ligin en güzel futbolunu oynayan ve koyduğu hedef doğrultusunda yoluna emin adımlarla yürüyen bir ekip konumundayken tutarsız bu açıklamaların sağlıklı bir düşünceyle söylendiğine inanamıyorum. Kısaca, takım içerisindeki huzursuzluk almış başını giderken, Elazığspor’un ekonomik sıkıntıları her kesim tarafından bilinirken özellikle ekonomik sıkıntının olmadığını biliyorum demek bana pek de inandırıcı gelmedi diyorum. Elazığ sporun ekonomik durumunu Türkiye de bilmeyen yokken ben böyle bir açıklamaya ancak hayret derim. Elazığspor maçın da sahip olduğumuz üzüntü ve sinir eklemlerimizde gerilmelere sebep olurken, Pazar günü ilimizin bal ligindeki temsilcilerinden GMH. Hankendispor’un Gaziantep takımı Araban Belediye spor maçına yönetici olmamızın da verdiği sorumluluk ile gittik.

Mutlak hedef üç puan amacı ile çıktığımız maçta ne yazık ki Ankara bölgesi hakemlerini geçemedik diyebilirim. Yaklaşık kırk dakika takımımızın dokuz kişi ile mücadele etmesine sebep olan Hakemler sebep oldukları olaylara müdahale etmek amacıyla kulübeden çıkan Hankendi sporumuzun iki hocasını da saha dışına çıkarmakta gecikmediler. Bu maçın skoru ne olursa olsun hakemlerin ahkâm kesmeleri ve adil olmaktan uzak görüntüleri, Elazığ da istediğimizi yaparız izlenimleri hiç güzel görüntüler olmamıştır, şu iyi bilinsin ki hiçbir takımın hocası saha çerisine rakibe müdahale için gitmez. Futbolculara ancak ağabeylik yapmak, yatıştırmak, ayırmak, olayların büyümemesine müdahale etmek için gider. Sonuçta Hankendi takımımız hocasızda kalsa, eksik mücadele etmişte olsa sahasında yenilmeme geleneğini devam ettirdi diyebilirim.

Sıralamada puanını on yapan ve basamakta dokuzuncu sıradaki yerini koruyan takımımızı tebrik ederken, diğer temsilcimiz Elazığ Yolspor ise son haftalarda Ferit hocanın verdiği katkı ile oynadığı futbolu skora yansıtmakta zorlanmaya devam ediyorlar. Sıralamada son sırada bulunmaları bu takımımıza yakışmıyor diyebilirim. Temennimiz yol spor un bir an önce yükselişe geçmesidir.

Pazartesi gününe gittiğimizde ise üçüncü ligde bulunan ve bir, iki kişiye emanet edilmiş takımlarımızdan Elaziz Belediye sporun maçına odaklanmak için stadyuma koştuk. Son haftalardaki çıkışını Osmaniye spor karşısında devam ettirebilir mi gibi bir düşüncenin son bulmasına ramak kalmışken son dakikalarda Okan Sarı ile bulduğumuz gol sanki de tüm Elazığ’ın derin bir nefes almasını sağlayan gol olmuştu bizim için. Fazla söze gerek yok derken tebrikler Elaziz Belediyespor diyorum.

Yazımızın sonuna az kalmışken, hafta sonu Edirne deplasmanından mağlup dönen perilerimizin Salı günü oynayacakları Fenerbahçe gelişim takımı ile olan maçını beklemeye başlamıştık. Salı günü akşamı İl özel idare tesislerinde oynanan maçı temsilcimiz rahat bir oyun ile 90-59 gibi bir skorla geçerken hoşumuza giden olayın skordan ziyade taraftarların her iki takımada destek verip sporun bir sanat, bir gösteri olduğunu benimsemeleri olmuştur.

Tebrikler Elazığ’ın perileri diyorum. Esen kalın.

Yazarın Diğer Yazıları