Erol KARA

NEVRUZ ÖNCESİ ABD YİNE YOKLAMA YAPIYOR

Erol KARA

Asya ile Avrupa arasında güçlü bir devlet olan Türkiye, Tarih boyunca bölgesinde hiç rahat bırakılmamış, kendisine karşı tezgâhlanan bütün planları bertaraf etmiş, yüzyıllardır hep ayakta kalabilmeyi başarmış, kadim devlet geleneği ile uygarlığın ve medeniyetin beşiği olmayı başarmış, güçlü bir devlet.

 

Bakınız, Türkiye sınırları içinde hâlen bizim küresel güçler dediğimiz özellikle Büyük Britanya İmparatorluğunun devamı olan Başta İngiltere, katil ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerin özellikle Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusundan ellerin çekmediklerine şahitlik ediyoruz.

 

Nevruz yaklaşırken, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde Diplomat plakalı araçların sıkça görüldüğünü, diplomat kimlikli şahısların araç kiralayarak bölgede aşiret ağaları ve iller de ki, kanaat önderleri ile sık görüşme yapması bize gelen bilgiler arasında.

Katil ABD’nin Bölge üzerinde ki romantik bakış açısı ortada iken yukarıda ismini saydığım ülkeler ‘Allah’ın kıyamete zorlandığı bir savaş oyunu’ nu Türkiye ye karşı oynamaya devam ediyor.

 

Reza Zerap, Halk Bankası Genel Müdürü, PYD ye verilen silahlar, ES-400, FETÖ gibi konularda bize dişini geçiremeyen katil ABD, bu kez ülkemizin doğu ve Güneydoğusunda Nevruz için yeni denemelerin peşinde.

 

Evet Güneydoğu da diplomat plakalı araçlar ile Araç Renta Car firmalarını iyi incelemek gerekir. Firmaların özellikle ABD ve İngiliz diplomatlarına yüzlerce araç kiraladığına şahitlik edeceksiniz.

 

Bu araçlarla bölge illerinde bulunan kanaat önderleri, şeyhler, zengin iş adamları,  STK ‘lar, PKK’nın şehir milisleri ziyaret ediliyor. Halkın Nevruz’da harekete geçirmesi için yeniden bir deneme yapmanın yollarına arayan Katil ABD, Siyonistlerin kıyamet senaryolarına alet olurken  aslında kendi gücünün ve sahip olduğu merkezi insiyatifin dibini kazmak gibi ters bir duruma düşüyor ve Terörle mücadele kendine partner bulamayan Türkiye diplomaside bir bilinmezlik yaşıyor.

 

Bizim ülke olarak önce rotamızı çizmemiz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bölge de herkesin kendine göre farklı Ajandaları var. Türkiye nin katil ABD ile yaşadığı derin kriz nedeniyle, birçok konuda çekinceleri var. Rusya ile de çekinceleri var.

 

Rusya Afrin de Hava sahasını açılmasında Türkiye ye destek verdiyse de, Kuzey Irak ‘da MOSAD Ajanı Barzani ve onun döküntüleri ile sık, sık bir araya gelerek,” ABD ye güvenmeyin. ABD ile bütünleşmeyin, çıkarlarınızı birlikte paylaşalım” diyerek Suriye sonrası Kuzey Irak’a el attığı gözlerden kaçmıyor.

Evet Şu an, Türkiye kendine yakın partner bulamadığı için Rusya ya yüksek perdeden de kızamıyor.

 

Çünkü, Türkiye ABD ile kopma noktasında. Yalnız kalmamak, ekonomik anlamda sürdürebilirliği olması için Rusya çok önemli.

 

Rusya’yı ayağa kaldıran Putin ise, yalnız adam olarak bilinir. Onun için Ülke menfaatleri önemlidir ama tekdir.

 

Çünkü istihbarat eğitim almış birçok insan, yalnızlığı seçer tıpkı şair ve yazarlar gibi.

Özet olarak Putin, Tırnakları ile kazıya kazıya gelen lider değil. Onu oraya getiren bir sistem var.  Ajan olmasından dolayı özel hayatının gündeme gelmesinden pek hoşlanmıyor ve Putin, Rusya da Stalin’den sonra en iyi lider gibi algılanıyor.

Rusya da kominizim artık kitaplarda kaldı derken, Rusya batıya karşı hakikaten yalnız. Masa bulaşacak Partner de bulamıyor. Bu kadar yalnızlaşan Rusya kendi içinde daha çok kenetleniyor.

 

Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi, Rusya, Çin, İran, Türkiye bir araya gelirse belki Rusya kabuğunu kırar yoksa ambargoların devam ettiği bir ülke halinden hiç kurtulamaz.

 

Evet Başa dönecek olursak, katil ABD ülkemizin Güneyinde yeniden bir halk harekatını Nevruz ‘da başlatabilir miyim yoklamalarını sürdürürken, bizim Kürt gardaşlarımız bu oyuna gelmeyecektir, gelmemelidir.

 

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları