Erol KARA

MİLLET İSTİKBALİNE SAHİP ÇIKTI ANCAK, AK PARTİ'YE DE MESAJINI VERDİ

Erol KARA

Bugünün fethi toprak fethi değil gönül fethidir. Aziz Millet büyük resmi gördü ve ıskalamadı.

Batının kaos planı tutmadı, Türkiye kazandı.

24 Haziran ‘da ya Milli olanlar kazanacaktı, ya dışarıdan idare edenler kazanacaktı.

Ama “Milletin dediği oldu”

Evet özellikle Ak parti listelerine tepki son dakikaya kadar sürmesine rağmen aziz millet istikbaline sahip çıktı. Türkiye tercihini kalkınmadan yana 2023 hedeflerine 2053 hedeflerine ve 2071 den yana kullandığını deklare etti.

Bakınız ; Aziz Millet Sayın Erdoğan’a tamam dedi lakin, kibirli Ak Partililere ise büyük bir mesaj verdi.

Bence, 24 Haziran demokrasinin en önemli dönüm noktası olmuştur. Milletin Ak Partiye verdiği mesaj ise çok net anlaşılmıştır.

Ak Parti çok kısa süre içinde yapısal değişikliğe gitmesi gerekir. Eğer bu yapısal değişiklik yapılmazsa Ak parti diye bir şey kalmayacak. Çünkü verilen oyların tamamı sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a verilen oylardır.

Ak parti büyük kongreyi hemen yaparak, kendi içinde ki cürufları temizleyerek, Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül, Ali Babacan, Beşir Atalay gibi isimleri yanına almazsa merkez sağda yeni bir parti elzem olacak.

Evet Zafer liderle kazanılır.

Öyle oldu.

Erdoğan rüzgarı yine Ak Partilileri alıp götürdü Meclis’e. Ama yeni dönemde aynı şeyleri yaşamanın pek mümkün olmayacağını hepimiz göreceğiz. Çünkü, ülkem insanı “bu son şansınız” diye mesajını vermiş oldu.

Elazığ ‘da Ak parti nin 5 ismi can siper hane çalıştı. Bunlardan 4’ü Vekil olurken, Şerifoğulları liste dışı kalarak bir dahaki seçimi beklemek zorunda kaldı.

Burada Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milli Savuma Bakan yardımcısı Şuay Alpay’ın hakkını teslim etmek gerekir diye düşünüyorum.

Belediye Başkanı Yanılmaz, seçim startı verildiği günden itibaren parti programına dahil olarak adaylarla birlikte kapı, kapı gezmesi, konuşmalar yapması, Şuay Alpay’ın partinin kendisine program vermemesine rağmen tek başına gecenin ilerleyen saatlerine kadar sadece davası uğruna çalışması yapması takdire şayandı.

CHP de ise Gürsel Erol’un harcanması için gönderilen Elazığ ‘da iyi bir seçim kampanyası yürüterek, elde ettiği sonuç asla küçümsenmeyecek bir başarıdır. Gürsel Erol’un sempatik duruşu, Devlet Millet geleneği gibi sözler karşılık buldu.

MHP de, 1. Sıra adayının teşkilatçı olmasına rağmen partisini, Genel başkanının ülke için yaptıklarını iyi anlatamadan seçimi kayıp etmesi gerçekten çok düşündürücüydü. Çünkü malzeme çok fakat içini dolduracak kimse yoktu. Ama kardeşlik ahlakını elden bırakmadıklarını için adayların hepsini takdir etmek gerekir diye düşünüyorum.

İyi parti başlarken öfke ile başladı. Ancak daha sonraki süreçte öfke kontrollünü sağlayarak yeni partilerini anlatsa da, listeleri hep tartışma konusu, liderleri hep şaibeli görünse de Elazığ ‘dan iyi oy aldı.

Saadet partisi hakkında söylenecek bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. En acımasız eleştiriler yaptılar,  yüzde sıfır olmak nasıl bir duygu. Nal toplamak nasıl bir duygu kendileri açıklasın biz dinleyelim.

Sonuç olarak, tüm Dünyada Türkiye için açılan elleri Allah karşılıksız bırakmadı.

Türkiye yeni sistemle tanıştı ve yeni başkanını seçti.

Hayırlı olsun.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları