Erol KARA

HER KAŞ ÇATANDAN KORKULMAZ

Erol KARA

Ülkemiz bağımsızlık mücadelesi verirken iç politikayı portmantoya asmamız gerekir.

Ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğimize birbirimizle mücadele edersek sanırım sonumuz hüsran olur.

Türklerin tehditle istenilen çizgiye gelmeyeceğini anlayan Katil ABD ve İsrail günde beş kez karar değiştirerek, işin içinden çıkamayınca, Fırat’ın doğusunu yapılacak harekât için SOÇİ mutabakatından önce bölgeyi terk etmeye başladı.

ABD Suriye’den çekildi görüntüsü verirken, çekilmenin arka diplomasisi çok iyi okumak gerekir.

Uluslararası diplomaside arka masa diplomasisi ve bu diplomaside çok fazla fay hattının küresel güçler tarafından tetiklendiğini bu operasyonla gördük.

Katil ABD karar verirken kendi içinde çok fazla lokasyonu olduğu için hemen karar veremiyor, denklem kuramıyor ve Dünyaya rezil olmaya devam ediyor.

Bakınız, Irak’tan başlayıp  Lazkiye limanını kadar bir koridor açıp hem petrollü hem de PKK yı uluslararası sulara taşımak isteyen katil ABD ve İsraillin oyunu Zeytin dalı operasyonu ile bozulurken, Türkiye bu kez 911 kilometrelik sınır hattını kontrol altına almak için yine ABD’nin oyununu bozarak Fırat’ın doğusuna “Barış pınarları operasyonu’  düzenledi.

ABD’nin bütün tehditlerine boyun eğmeyen Türkiye ”Her kaş çatandan korkulmaz” atasözünü hatırlatarak operasyonu başlattı.

Aziz Milletin feraseti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın dik duruşu ve inancı ile hem sahada hem diplomaside istenilenleri almaya başardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile SOÇİ de görüşerek bölgenin kontrollünü üstlenirken, Dünyadan tehditler gelmeye devam ediyordu. Erdoğan ABD’nin 120 Saatlik süresinde diplomasiden de zaferle çıkınca bazı ülkelerin Erdoğan a karşı duruşu değişerek Türkiye’nin yanında olmaya başladılar.

Evet, şimdi SOÇİ mutabakatı ile taçlanan anlaşmanın sahaya yansıması bekleniyor. Bu anlaşma sahaya yansırsa Türkiye’nin hem sahada hem de diplomaside ki başarası bir kez daha kanıtlanmış olacak.

Bu arada ABD bölgeden çekiliyorum derken kendinin doğurup büyüttüğü DAEŞ lideri Bağdat iyi öldürmesi Ortadoğu da yeniden bir örgüt mü? doğuracaklar sorusunu da akla getirmeye başladı.

Son alınan bilgilere göre öldürülen DAEŞ lideri Bağdat inin yerine Bağdat ile Irak hapishanelerinde beraber yatmış olan Telafer Türkmenlerinden El- Afari lakaplı Abdullah Kardaş’ın getirildiği öğrenildi.

Ülkemizde 2014 den bu yana terör örgütü DAEŞ in saldırılarında 373 sivil hayatını kayıp etti.  72 Mehmetçiğimiz şehit oldu.1646 kişi yaralandı. Özetle katil ABD ve İsrail in doğurup büyüttüğü DAEŞ, denen acımasız terör örgüttü görev süresine tamamladı ve tıpkı diğer örgütler gibi yok olma sürecine girdi.

ABD de yaklaşan seçimler öncesi Katil Trump, çok gizli tutarak gerçekleştirdiği Bağdati operasyonu ile ilk kez ABD kamuoyunda takdir toplamış gibi görünse de, ABD’nin itibarının ayaklar altında olduğunu bilen Demokratlar ve eski başkanlar Trump’un seçimi kazanmaması için elinden geleni yapmaya başladı.

Ezcümle, Bugün Rusya’nın 150 saatlik süresi tamamlanıyor. SOÇİ mutabakatının Rusya ile devam edeceğini tahmin ediyorum. Çünkü Dünyada yalnızlaşan Rusya Türkiye ile mecburiyetten hem savunma sanayi de, hem de güvenlik konusunda anlaşmak zorunda kalacak.

Görelim Mevla’m neyler neylerse güzel eyler…

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları