E.Eren KURNAZ

EFSANELER ELAZIĞSPOR VE ELAZİZ BELEDİYESPOR

E.Eren KURNAZ

     Şehrin iki güzide takımı Tetiş Yapı Elazığspor ve Elaziz Belediyespor, performansları ve kazandıkları puanlar ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanıyor. Rize deplasmanında ligin lideri ile başa baş bir oyun oynayan, bileğinin hakkı ile 1 puan kazanan Tetiş Yapı Elazığspor, geriye düştükten sonra bile reaksiyon gösterebilen bir anlayışla gelecek için büyük ümit verdi.

     Giresun maçı kadrosundan Sezgin'in yerine Mehmet Yiğit'e forma veren Kalpar, zorluk derecesi çok yüksek olan bu müsabakada oyuncusuna ne kadar güvendiğini göstermiş oldu. Kazanan takım bozulmaz anlayışını oyuncusuna güvenerek bir kenara bırakan Kalpar, muhtemelen Rizespor'un hava toplarındaki üstünlüğünü hesap ederek bu tercihte bulundu. Mutlak kazanmamız gereken bir oyuncu olan Mehmet Yiğit de üstüne düşeni fazlasıyla yaparak, muhtemel tepkileri bertaraf etti. Mehmet Yiğit açısında psikolojisi zor bir maç olsa da, tecrübesi ve temposu ile kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Savunma dörtlüsü, Elmar ve Diarra'nın yıldızlaştığı müsabakada, Kalpar'ın; Muhammet-Kadir değişikliği  maçın lehimize dönmesine vesile oldu. İlk yarıyı 1-0 geride kapatsak da maçtan puan yada puanlar alabileceğimize herkes inanıyordu. İstek ve arzu, kazanma hırsı ve kendine güven kriterleri belirgin bir şekilde görünen takımımızda, fizik kalite ikinci yarıda farkını gösterdi. Diarra'nın özellikle maçın ikinci yarısında rakip savunmayı yıpratan koşuları ve faydalı boş alan yaratma anlayışı, hücumda etkili görünmemizde en önemli noktaydı. Muhammed ve Alparslan'ın vasat kaldığı maçta, oyuna giren Kadir ve Mertan rakibin oyun dengesini bozdular. Kadir ile topu tutup hücum başlangıcı yaparak, Merthan ile de fazla bir hücumcu görüntüsü sergilememiz maçın gidişatını değiştirdi. Merthan, verimsiz görünse de penaltı pozisyonunda ki bulunması gereken yer ve zamanlama başarısı ile 1 puan almamızda etkili oldu.

     Şehrimizin diğer güzide takımı Elaziz Belediyespor, son üç yıldır yakaladığı başarıyı her geçen gün yukarıya çekerek güzel işler yapıyor. Takımı sıfırdan devralan başkan Ahmet Toprak ve ekibi, üst üste yakaladığı başarılar ile yöneticilik anlamında adeta ders veriyor. Elazığ'lı teknik ekiplere güvenerek yola devam eden Elaziz Belediyespor; Bülent Güllü, Arif Turgut ve Alaattin Tutaş ile çıtayı hep yukarıya taşıyor. Her yeni gelen Hoca, bayrağı bir tık öne taşıyarak kendilerine güvenenleri mahçup etmiyor. Alaattin Tutaş ile playoff mücadelesi veren Elaziz Belediyespor, Urfa Karaköprü takımını 1-0 yenerek kritik bir maçtan 3 puan ile ayrıldı. Alaatin Tutaş ve ekibini tebrik etmek, Elaziz Belediyespor'a da dikkat çekmek ilimiz futbolu için çok önemli diye düşünüyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları