Cengiz GÜLAÇ

BENDEN BU KADAR!

Cengiz GÜLAÇ

    Sakız çiğnemenin orucun sıhhati hakkında tereddütler yaratacağı, oruçluyken sevişmenin bu senede orucu bozacağı ama ne olur ne olmaz diye bir vesile uygun fetvaların aranacağı, sinirli müminler yüzünden akşamları eve bıçaklanmadan, kurşunlanmadan, darp edilmeden gidebilme kaygısı çekeceğimiz bir ramazanı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşatan Cenabi Rabbime şükürler olsun ki, semaya avuç açan, O’nun adını zikreden bu fanilerin…

        Yaw işte hayırlı ramazanlar, oruç ağız anlayın da!

        Bu sene ramazan ayı boyunca tatil yapmaya karar verdim. Acil bir konu olmadıkça yazmayacağım.

        Yeter artık. Bana da yazık. Senelerdir hiç durmadan yazıyorum. Ramazan ayını huşu içinde geçirmeye karar verdim.

        İnsan gibi, medeni ölçülerde yaşamanın çok fazla bir anlamı olmadığı ülkemizde, filan gün ve zamanda ölmenin kutlu bir işaret kabul edilip, yaşarken yapıp edilenlerin ahirette tek kriter olduğu gerçeğini unuttuğumuz bir saçmalığın din zannedildiği bir ülkede Kadir Mısıroğlu denen zat ramazanın birinci günü ölmüş!

       Ne mübarek bir işaret değil mi?

      Sorgu günü fesini sorarlar mı bilemem. Bildiğim, daha doğrusu söylenenler doğruysa bir ara akıl hastanesinde yatmış. Eğer akıl sağlığında bir sıkıntı varsa, sorgudan azade olduğunu biliyorum. Gerisi Allah’a kalmış, bana ne?

      Adamın adını Google’ye yazıp mal varlığını merak ediyorsanız karşınıza çıkan sonuçlar hayli trajik. Mustafa Kemal’in malvarlığıyla ilgili Feslinin iddialarını içeren haberler, videolar çıkıyor!

     Bildiğim, rahmetli Feslinin boğaza nazır hayli pahalı yerleri vardı. Nasıl alındığı az biraz şaibeli olan! Ama illüzyona bakar mısınız? Kendisiyle ilgili spekülasyonlara ilişkin haber, bilgi aradığınızda bile karşınıza Atatürk düşmanlığının boca edildiği hezeyanlar çıkıyor!

     Fes Osmanlıya ilk geldiğinde ecnebi kültürü diye direnen yobaz takımı, fes kaldırıldığında da aynı naraları atmıştı. İşte rahmetli Fesli komedyen amcamızın kirli ve de cahil dimağlara tarih diye palavralar yutturmasının altında yatan cesaretin sebebi müşterisinin zekâ seviyesine güveniyor olmasıydı!

    Neyse, konu buraya nerden geldi ki? Allah rahmet etsin. Gerisi çok da umurumda…

    Bugün yazıyı kısa tutacağım. Acil bir durum olmadıkça, ramazandan sonra görüşmek üzere,…

    Hepinize hayırlı ramazanlar diler, aciliyet kesbeden konularda, ne bileyim oruçluyken sevişme gibi olsun, rahat rahat sakız çiğneme konularında olsun, taharet alırken uygulanan tazyikin neticesinde kıça kaçacak suyun orucu bozup bozmayacağı konularında olsun,… Anlayışlı hoca efendilerimizden uygun fetvalar nasip olur inşallah.

            Hadi bana müsaade…

Yazarın Diğer Yazıları