Yardım Olarak Verilen Her Kuruş,  Mazluma Umut Olacak

Tamer ÖREN - Kurdukları yardım standına Elazığlı vatandaşlara destek olması çağrısında bulunan İHH Elazığ Şube Başkanı Metin KILIÇ 'Buraya yapılan her bir kuruş yardım, Allah'ın izniyle onlara birer umut, birer kandil olacaktır' dedi.

Yardım Olarak Verilen Her Kuruş,  Mazluma Umut Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Elazığ Şubesi, Elazığ Belediyesi’nin katkılarıyla  15 Temmuz Demokrasi Meydanında Dünya üzerinde yaşayan mazlum Müslümanlara yardım toplamak için bir bağış standı kurdu.

İHH Elazığ Şubesi ve  Elazığ Belediyesi olarak açmış oldukları yardım standının ramazan ayı boyunca açık olacağını belirten  İHH Elazığ Şube Başkanı Metin KILIÇ  “ 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir ay boyunca gerek ülkemizdeki mağdur ve yetimleri gerekse de Filistin, Arakan ve Gazze ayrıca dünyanın  bütün bölgelerinde mağduriyet yaşayan herkese yardımcı olmak adına standımızı açmış bulunmaktayız. Elazığlı hemşehrilerimizi bu yardım çalışmasına destek sağlamaya bekliyoruz.  Buraya yapılan her bir kuruş yardım, Allah’ın izniyle onlara birer umut, birer kandil olacaktır. Bizler yaklaşık 130 ülkede aktifiz ve buralara insani yardım ulaştırıyoruz. Rüştünü ispatlayan bir kuruluşuz.  Şimdide  mazluma ulaştırmak adına Elazığlı kardeşlerimizin yardımına talibiz. Ben tekrar Elazığ Belediyemize,  STK’larımıza teşekkür ediyor. Ve bu hayır kervanına Elazığlı hemşehrilerimi davet ediyorum”  diye konuştu.

İHH’nın açmış olduğu yardım standına Elazığ Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhakim AYDIN “Tüm Elazığlı vatandaşlarımızı bu yardıma katkıda bulunmalarını öneriyoruz. İnşallah hayırlı bir hizmet olacak. Bu vesile ile bu hayırlara aracılık etme konusundan bizde bahtiyar oluyoruz.  Bilindiği üzere kaç gündür Gazze’de bir vahşet yaşanıyor. Terör devleti olan İsrail’in işlemiş olduğu vahşeti lanetliyoruz. Müslümanlar olarak sadece lanetleme ile yetinmemeli, gerek maddi olarak gerekse daha ileri seviyelerde Müslümanlar organize olup buna karşı çıkmalılar. Bunların hepsi bizim imtihanımızdır. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki mazlumların ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının görülmesidir. Onlar her ne kadar ihtiyaç sahibi ise bizler de Müslümanlar olarak bu konudaki vazifemizi yerine getirmek üzere sorumluyuz. Bu yardım stantları vesilesiyle bu görevimizi yerine getirebiliriz” diye kaydetti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanının yine iyiliğin adresi ve merkezi olduğunu vurgulayan  STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim KAYAOĞLU “  STK Platformu olarak İHH’ya çok şey borçluyuz. Çünkü 2010’da Mavi Marmara olayı  ile birlikte Elazığ Sivil Toplum Platformu kuruldu. Şu anda yine Kudüs’te  yani Filistin topraklarında İsrail vahşeti var. Arakan’da yine Budistlerin vahşeti var. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar üzerinde oynanan oyunları bozmak için bugün buradayız. Biz az demeden, çok demeden sofralarımızdan bir ekmek eksilterek, kıyafetimizin bir yedeği  olmadan da hayatımız devam edecek. Ama bunlara verdiğimiz paralar bu iki metrelik alanda toplandığı zaman, Kenya’da Arakan gibi 130 ülkeye 5 kıtaya bu yardımlar ulaşacak ve oradaki insanlar hayatlarını devam ettirsin diye bunlar aş olacak. Elazığ yardımsever bir yer ben inanıyorum ki buradan 5 kıtaya ulaşacak erzaklar toplanacaktır. İHH’ya ve Elazığ Belediyesine bu iyilik kervanına teşekkür ederim. Bütün Elazığ’ı buraya bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.