YAĞLI BOYA İLE TAŞLARA HAYAT VERİYOR

Nisa Yılmaz/ Uzun yıllardır taş boyama yapan pastane işletmecisi Selçuk Şamlıoğulları, farklı boyut ve formlardaki taşları boyayarak, adeta hayat veriyor.

YAĞLI BOYA İLE TAŞLARA HAYAT VERİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir pastane işletmecisi Selçuk Şamlıoğulları, hobi olarak başladığı taş boyamayla, “Taşların Dili” adlı ilk sergisini Elazığ’da ziyaretçilerine açtı.

Şamlıoğulları: “2000 yılından beri taşlara resim yapıyorum. Yağlıboya büyük tabloları minyatürleştirip bazı küçük taşların üzerine mercekle işliyorum. Bu şekilde ilk kişisel sergimi de açmış oldum. İlk sergimi Elazığ’da kendi memleketimde yapmak istedim. Vatandaşlarımız çok güzel şeyler söylediler. Şehrimizin ileri gelenleri de yaptığımız sanata sahip çıktı. Gurur duyuyorum, sanat konusundaki eksikliği gidermek konusunda bir nebzede olsa faydam olduğu için. Bu benim tutkumdu zaten. Bundan sonra sergilerin devamı gelecek.

7 YILLIK PARÇALAR SERGİDE YER ALDI

Şamlıoğulları, “Sergide yer alan parçalar, 2012 yılından itibaren yaptığım taşlardan oluşuyor. Taşların üzerindeki resimler, minimum 3-5 gün sürüyor. 7 yıllık taşlara sergimde yer verdim. Yaklaşık 172 taş boyamam yer aldı. Ziyaretçilerimizin bazıları satın aldı, tekrar gelmek isteyenler oldu.

Her girdiği evde ona bakan insanlar çok güzel şeyler söylüyor. Elazığ’da şuan artık biliniyor ki, bu sanatla uğraşan biri var. İsteyen bize ulaşabilecek.” dedi.

“DOĞADA VAROLAN TÜM GÜZELLİKLERİ TAŞLARA RESMEDİYORUM”

Elazığ’daki tarihi ve güzellikleri taşlara resmettiğini söyleyen Şamlıoğulları şöyle devam etti: “Keban, Sivrice ve Pertek’teki göl manzaralarını taşlara işledim. Munzur Çayı, Pülümür Çayı, Pertek Kalesi, Harput’taki tarihi yapıları taşların üzerine resmettim.

Doğada gördüğüm gerçek zenginliği konu almaya çalışıyorum. Bazı çatlak ve farklı formalara sahip taşlar da hayvan figürleri işlemek için ideal oluyor. Yağlıboya ile hayvanları resmetmeyi de çok seviyorum. Taşların üzerine hangi hayvan daha uygunsa onları resmediyorum.”