Yabancı Dil, Yeni Neslin En Temel İhtiyacı

Yabancı dilin doğru kullanımı ve hangi yaşta öğrenime başlanılması gerektiği hakkında özel bir yabancı dil kursu yetkilisi Neslihan Demirpolat bilgi verdi.

 Yabancı Dil, Yeni Neslin En Temel İhtiyacı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Melih Kuloğlu

Günümüzde yabancı dil her yaşta ve her alanda ihtiyaç haline gelmiş durumda. Hatta bir yabancı dil öğrenmek bile tek başına yeterli olmadığı gibi ikinci bir yabancı dil öğrenimi günümüz şartlarında hem eğitim hem de mesleki açıdan oldukça önemli.

Erken Yaş Dil Eğitimi İçin Çok Önemli

Yabancı dil eğitiminin 2-7 yaş arasında alınması gerektiğini ve bu yaş aralığında daha çok verim alınacağını savunan Demirpolat; “Öncelikle yabancı dil eğitimine erken yaşlarda başlanması gerektiğini belirterek, bu edinimin 2-7 yaş arasında daha etkili olduğu söylenebilir ve bu yaşta edinilen dilin kalıcılığı ileriki yaşlar için çocuğa dil öğrenme konusunda avantaj sağlayacaktır. Tabi ki de yabancı dil edinimi ve öğrenimi her yaşta farklı bir öğrenme kapasitesiyle gerçekleştiği de bilimsel araştırmalarla ortaya koyulmuştur. 7 yaşına kadar bir çocuğun dil gelişimi tamamen dil öğrenme olarak değil de dil edinme tanımı adı altında gelişmektedir düşüncesi çok ta yanlış olmayacaktır. Bu süreçte edinilen dile, doğal öğrenme tanımını vermek, bir bakıma bu süreçten sonrası için artık çocuğun beyninin düşünsel yönünün daha ağır basmasıyla araştırmacı ve sorgulayıcı bir edinim olacak. Yönünü dil öğrenimine doğru çevireceğinden artık dili semboller ya da duyulan sesler olmaktan çıkarıp bilişsel ve öğrenilen bir bilgi haline dönüştürecektir. Bu sebeple doğru ve etkin bir öğrenme ortamı bireylerin dil öğrenimlerinde oldukça önemlidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dil Eğitimi Mesleki Alanlara Göre Şekillendiriliyor

Farklı meslek gruplarına uygun ve ihtiyaç doğrultusunda dil eğitimi verilmesi gerektiğini dile getiren Demirpolat şöyle devam etti: “Mesleki olarak yabancı dil eğitimi mesleğe göre farklı terimleri ve farklı konuşma tekniklerini kapsamaktadır. Öğrencilerin dil seviyeleri göz önüne alınarak kendilerine uygun farklı programlar ve öğretme teknikleri belirlenip uğraşı oldukları mesleklere uygun ve en çok ihtiyaç duyabilecekleri cümle yapıları öğretilmektedir.”

Her Yaş Grubuna Uygun Eğitim Verilmeli

Demirpolat son olarak; “Dil öğretimi birçok yöntem ve tekniği içinde barındırmaktadır. Her türlü fiziksel ve teknolojik ortamların dil öğretimine uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Öğrenilen dilin konuşulması için uygun ortamlar hazırlanmalıdır. Her yaş grubuna uygun materyaller seçilip bu yaş gruplarına uygun ortamlar vasıtasıyla öğrenilen dil uzman eğiticiler eşliğinde öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutarak ve özverili bir şekilde öğrenen kişiler için artık yaşayan bir canlı olarak aktif hale getirilmelidir” dedi.