TÜRBE YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Merve Sayın/Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan Şeyh Ali Sebti Hazretleri Türbesine giden yolun yapımına devam ediliyor.

TÜRBE YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu ilçe merkezine 5 km uzaklıkta olan, Palu Aşağı Mahalle sınırları içerisinde bulunan mezarlık yolu, oluşan göçüklerle adeta tehlike saçıyordu. 1 senedir yapılmayı bekleyen yolu günde onlarca araç kullanırken, halkın sürekli ziyaret ettiği mekânlardan olan türbe ve mezarlık yolunun hali içler acısıydı.

Şeyh Ali Sebti Hazretleri Türbesine giden yolun, heyelan gibi  doğal afetler nedeniyle tehlike oluşturması üzerine, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın talimatlarıyla çalışmalar başlatılmıştı.

Her yıl, on binlerce insanın kullandığı bu yolun, güvenilir ve tehlikeden arınmış olması, Palu İlçesinde  bulunan Şeyh Ali Sebti Hazretlerinin türbesi ve dergâhı, inanç turizmine katkı sağlayacak.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi olarak Şeyh Ali Sebti Hazretleri Türbesine giden yolun yapım çalışmalarında sona geliniyor.

Yılda yaklaşık 50 bin insan tarafından kullanılan Şeyh Ali Sebti Hazretleri Türbesine giden yol tamamlanarak vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmeleri sağlanacak.