İşte Hezimetin Asıl Sebebi!

Dün manşetten 'AK PARTİ'Yİ YIKAN SEBEP BULUNDU' başlığıyla verdiğimiz haberde 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken yapılan bir araştırmada vatandaşlara 'AK Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?' sorusu yöneltildiğini,  bu soruya cevap verenlerin yüzde 51.9'unun AK Parti'nin hayat pahalılığı yüzünden oy kaybettiğini savunurken, yüzde 13.4'lük kesimin de oy kaybının nedenini emeklilere bağladığını yazmıştık.

İşte Hezimetin Asıl Sebebi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümete yakın ASAM tarafından yapılan bu anketin asıl sebebi gizlemeye ve suçu ekonomiye atıp genel merkezi aklamaya yönelik algı oluşturmaya matuf bir çalışma olduğunu, aslında Ak Parti’ye seçim kaybettiren kesimin sandığa gitmeyen samimi Ak Partililer olduğunu ve bu kesime “neden sandığa gitmediniz?” sorusunun sorulmasıyla gerçek sebebin tespit edilip buna göre strateji geliştirilmesi gerektiğini dile getirmiştik.

Ak Parti Genel Merkezinde önemli ve etkili görevlerde olan ve bizleri ilgiyle ve takdirle takip eden,  alınan bu kötü sonuçlardan oldukça mustarip ve üzüntülü olan samimi Ak Partili dostlarımız aradılar ve Ak Parti genel merkezinin değil ama bazı duyarlı ve samimi milletvekillerinin böylesi bir çalışmayı profesyonel  ve tarafsız bir şirkete yaptırdıklarını ifade edip sonuçları da bizlere gönderdiler.

Ankette tam da bizlerin dile getirdiği tek soru sorulmuş. O da sandığa gitmeyenlere neden sandığa gitmediklerine yönelik soru. Seçimlerin kaderini etkileyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da her fırsatta dile getirip araştıracağız deyip hala resmi adımın atılmadığı ankette çok ilginç sonuçlar ortaya çıkmış. Bakın Ak Parti’deki olumsuzlukları, yanlışları ve partide öne çıkan isimlere tepki olarak sandığa gitmeyen Ak Partililerin sandığa gitmeme sebepleri neymiş. 

İşte Hezimetin Asıl Sebebi!

Ankette de çok net görüleceği gibi yüzde 23.5 oranında partisine tepkili olduğu için sandığa gidilmemiş. Partisine neden tepkili olduğu daha doğrusu tepki koyduğu konuların neler olduğu ise ayrı bir anket konusu…

Hastalık ve yaşlılık sebebiyle sandığa gitmedim diyenlerin oranı ise 19.8 olsa da aslında bunların önemli bir bölümü partisine tepkili olup hastalık ve yaşlılığı bahane edip anketçiyle çok yüz göz olmamak ve zamanını boşa harcamamak  için bu cevabı vermişler.

Adayları beğenmediği için sandığa gitmeyenlerin oranı ise yüzde 14.8.  Partilere güvenmiyorum deyip de sandığa gitmeyenlerin oranı ise yüzde 9.9.  Her ne kadar ASAM’ın anketinde yüzde 50’nin üzerinde çıksa da ekonomi ve emeklilerin maaşları sandığa gitmemeyi yüzde 8.6 nispetinde etkilemiş.

Ekonomiyi çıkartırsak sandığa gitmeyen Ak Partililerin  yüzde 75’e yakın oranı partilerinin yanlışları, hataları ve zafiyetleri sebebiyle sandığa gitmemiş. Şimdi bir tarafta suçu ekonomiye yıkıp kendilerini işin içinden sıyıran Ak Parti Genel merkezinde öbekleşmiş menfaat çeteleri, ihale ve makam pazarlamacıları ve siyasi dukalar, diğer tarafta samimi Ak Partilerin yaptırdığı ve sonuçta  yüzde 75 olarak Genel Merkezin suçlu olduğunu gösteren anket…

Bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu anket mi ulaşacak yoksa Metin Külünk’ün de dikkat çektiği gibi sahte ve seçim hezimetinin tümüyle ekonomiye yüklendiği anketler mi sunulacak? Bunu önümüzdeki günlerde yapılacak değişimlerin ruh ve karakterlerinden görmüş olacağız.