SÜLEYMAN SELMANOĞLU İLE BİRLİKTE TOPLAM 6 KİŞİ BERAAT ETTİ

Elazığ Belediye Eski Başkanı Süleyman Selmanoğlu döneminde, içlerinde Selmanoğlu'nun da bulunduğu 46 sanık hakkında açılan dava sonuçlandı.

SÜLEYMAN SELMANOĞLU İLE BİRLİKTE TOPLAM 6  KİŞİ BERAAT ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Eski Başkanı Süleyman Selmanoğlu döneminde, içlerinde Selmanoğlu’nun da bulunduğu 46 sanık hakkında açılan dava sonuçlandı. İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarından açılan davada 46 sanıktan 40’ı ceza alırken, Süleyman Selmanoğlu ve diğer 5 kişinin beraatına karar verildi.

SELMANOĞLU İLE BİRLİKTE 6 KİŞİ HER HANGİ BİR CEZA ALMADI

Elazığ Belediyesi’yle ilgili bugün görülen davada Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte toplam 6 kişi her hangi bir ceza almadan beraat etti.

ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN DAVASINDA 40 KİŞİYE CEZA VERİLDİ

Elazığ Belediye Eski Başkanı Süleyman Selmanoğlu dönemin de belediye de yetkili kişilerin ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarından dava açılmıştı. 46 sanık hakkında açılan dava sonuçlandı. Sonuçlanan davada 40 kişiye ceza verildi.

2010 YILINDAN İTİBAREN SORUŞTURMA YAPILIYORDU

2011’e 349 esas sayılı dosyasıyla Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 46 sanık hakkında ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmadan dava açılmış yapılan yargılama sonucunda 2013 yılında 46 sanık hakkında görevi kötüye kullanma ve azmettirmeden dolayı karar verilmişti. Temyiz incelemesi sonucu Yargıtay 5. Ceza Dairesi 6 Sanık hakkında beraat, diğer sanıkların bazıları hakkında ihaleye fesat karıştırma bir kısmının ise edimin ifasına fesat karıştırma suçu oluşturduğundan mahkeme kararını bozdu.  

40 KİŞİYE CEZA VERİLDİ

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi; 2018’e 350 esas sayılı dosya ile yapmış olduğu yargılama sonucu Yargıtay bozma ilamı doğrultusunda bir kısım sanıkların atılı suçlardan beraatine sanıkların büyük çoğunluğu hakkında ise atılı suçlardan cezalandırılmasına karar verdi.  

Mahkeme yargılanan sanıklar hakkında 2 yıl 6 ay ile 5 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezalarını 11.06.2019 tarihli duruşmada karara bağladı. Cezalar Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere verildi.