STK PLATFORMU MEŞRU DEĞİL Mİ?

STK PLATFORMU MEŞRU DEĞİL Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda şehrimizin ortak aklı ve proje ofisi gibi çalışma kastıyla kurulan ancak sonradan bürokraside ve siyasette bir yerlere gelmenin ve sosyal medyada kendini göstermenin arenası halini alan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı daha doğrusu yapamadığı hizmetler yanında varlığının meşru olup olmadığı da tartışma yarattı.

Platformun sosyal Whatsapp gurubunda bir açıklama yapan ve platformun kuruluşunda büyük emeği geçen ve özverili çalışmalarda bulunan Ercan Sözüer, birtakım sorular sorduktan ve tüzüğe işaret ettikten sonra platformun bu haliyle meşru olup olmadığı tartışmasını başlattı.

İŞTE SÖZÜER’İN PAYLAŞIMI:

1 -Platformun üye sayısı kaçtır ve bunların kaç tanesi whatsapp grubuna dahildir?

Whatsapp grubuna dahil olmayanlarla nasıl iletişime geçiliyor?

2 - Platformun E mail adresinin ([email protected]) şifresi nedir?

3 - Platformun ilk dönem sözcüsü kimdir?

4 - Platformun tüzük komisyonu kimlerden oluşmaktadır.

 

Dolayısıyla şunu söylemek istiyorum: Bu platform mevcut haliyle meşru değildir. Çünkü: 22 aydır korsan bir şekilde idare edil(eme)mektedir. Anlayacağınız gemide kaçak yolcular var, şayet onlar kendilerini bilmiyorlarsa bana sorabilirsiniz. Gene 2016 da kısmen ve 20 Haziran 2017 tarihi itibari ile platform sosyal medya STK'cılığına dönüşmüş bulunmaktadır.

 

PLATFORM TÜZÜĞÜ (Kısmen)

Madde 6: Platforma üye olmak isteyen sivil toplum kuruluşu, genel kurulda yapılacak oylama ile toplantıya katılan üyelerin 2/3' ünün onayı ile üye olma hakkı kazanır.

Madde 7: toplantı zamanı: Ayda bir olağan olarak çalışma grubunun gösterdiği yer, tarih ve saatte yapılır.

Madde 13/B : Çalışma grubu üyesinin STK' sı ile ilişiği kesilirse çalışma grubu üyeliği sona erer. Bunun üzerine ilgili STK' dan yeni üye talep edilir.

Madde 13/C : Platform üyeliği üzerinden en az üç ay geçen STK, çalışma grubu üyeliğine aday olabilir.

Madde 13/ E : Platform çalışma grubu için yapılacak seçimlere, sadece STK' ların başkan ve başkan yardımcıları aday olabilir. Her STK' dan sadece bir kişi aday gösterilebilir.

 Yani demem o ki: Biri gelir Facebook hesabının şifresinin peşine düşerse, biri gelir whatsapp grubunun peşine düşerse, diğer ikisi gemiye kaçak yolcu olarak binerse STK Platformu eski günlerini çok arar. Zaten 10 ayda sadece iki toplantı yapılmış olması bile çok şey anlatmaktadır. Bu haliyle platformun muhatap alınacağını düşünmek bile ...!”

Platformun oluşmasında ciddi emekleri olan ve platformun sadece şehre hizmet etme misyonunu samimi olarak yerine getirmesini isteyen Ercan Sözüer’in bu çağrısı nasıl karşılık bulur bilinmez ama görünen o ki bu hamur daha çok su kaldıracak gibi.