HİZMET İÇİN YENİ KAYNAK

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK AMACIYLA FAİZLE BORÇ ALIMI YERİNE, YENİ KAYNAKLAR ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR. MÜLKİYETİ VE HAT BEDELLERİ BELEDİYEYE AİT OLAN OTOBÜSLER ÖZELLEŞTİRİLİYOR

HİZMET İÇİN YENİ KAYNAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi geçmişten gelen büyük miktardaki borç yükünden kurtulmak ve yeni hizmetleri hayata geçirmek amacıyla çalışmalarını yürütüyor.

Geçmişte halk otobüslerine ait olan ancak sonradan belediye tarafından kendi bünyesine alınan otobüs hatları ile EBUAŞ bünyesinde olan çok sayıda otobüs hatları ile birlikte satışa çıkartılacak.

HİZMET, ETKİN OLARAK DEVAM EDECEK

Ülke çapında birçok belediyenin özelleştirdiği ve bu sayede belediyenin toplu ulaşım alanında yeni bir reform getirecek ulaşım hizmetlerinin ilimizde de özelleştirilmesi ile hizmetler aksamadan devam edeceği gibi yeni ve son model otobüslerin devreye alınmasıyla kalitenin de artacağı  ifade ediliyor.

Özelleştirme ile özellikle engelli ve 65 yaş üstü hemşerilerimizin asla mağdur olmayacakları, ücretsiz toplu taşıma hizmeti verilen kesimin bu değişikliklerden asla olumsuz olarak etkilenmeyeceklerini ifade eden vatandaşlar, daha süratli ve etkin hizmet verileceğine inanıyorlar.

YENİ KAYNAKLAR İLE YENİ HİZMETLER

Elazığ Belediyesinin hayata geçireceği ulaşım hizmetlerinin özelleştirmesi ile elde edilecek kaynak ile halkımızın ihtiyacı olan birçok yeni proje hayata geçirileceği gibi şehrimizin bölgesinde öne çıkan cazibe merkezi bir il olma özelliği olacak.

Toplu taşımanın özelleştirilmesi ile Elazığ Belediyesi de araçların yakıt, amortisman giderleri ve personel maaşları gibi bütçeye önemli oranda yük getiren harcamalardan da kurtulacak ve bu alanda istihdam ettiği personellerini farklı projelerde değerlendirerek şehre yeni iş alanları oluşturacak.

AKILLI VE GEREKLİ BİR ADIM

Elazığ Belediyesi’nin iştiraki olan EBUAŞ bünyesinde bulundurduğu mevcut otobüslerin kendisinin ve önemli bir miktar tutan hat bedellerinin bütçeye olumlu yansıması ve yine  bu hizmetin sunulması esnasında bütçeye verdiği olumsuz yükü hesaba katılırsa bu özleştirmenin çok mantıklı ve gerekli bir adım olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Başkan Şahin Şerifoğulları’nın bankalardan faizli kredi alarak yeni projeleri hayata geçirmesi yerine, kendi öz kaynaklarından oluşturduğu ve reel değerler üzerinden ve şeffaf bir şekilde yapacağı özleştirme  yöntemini  hayata geçirmesinin takdire şayan bir adım olarak değerlendirdiler.