Yumuşama ama Kime?

Türkiye'nin siyasi arenası, parti liderlerinin art arda yaptığı görüşmelerle birlikte hareketlenmeye başladı.

Yumuşama ama Kime?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun bir aradan sonra AK Parti ve CHP liderlerinin bir araya gelmesinin yankıları devam ederken, siyaset koridorlarında yumuşama rüzgârları esmeye devam ediyor. 8 yıllık uzun bir aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Geçen gün ise  Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek ülke gündemini ele aldı. Ankara'da siyaset trafiği sürerken kendisinin Başbakanlığını her fırsatta öne çıkartan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle de görüşmesi gerektiğini ve yumuşamanın tüm kesimlere olması gerektiğini söyledi.

Eğer gerçekten siyasi yumuşama varsa, bunun her şeyden önce bütün kesimlere açık olması gerektiğini dile getiren Davutoğlu; “Bu yumuşama Sayın Özgür Özel ile verilen bir resme bağlı olmamalı, böyle olursa önce bize bir özür borçları var.” dedi.

Davutoğlu açıkça “bizim başımız kel mi?” diyerek kendilerinin de muhatap alınmasını ve yumuşama siyasetinde kendilerine de rol verilmesini talep ediyor.

Davutoğlu’nun bu talebi güncel siyasi konjonktür içinde belki haklı görülebilir. Ancak milletvekilliği, bakanlık ve Başbakanlık makamını veren  Erdoğan’ı yarı yolda bırakan ve ihanet eden birine karşı yumuşama eğilimi göstermek anlamsız olurdu. Erdoğan’ın CHP ve diğer parti liderleriyle görüşmesini anlamak mümkün ama her şeylerini borçlu oldukları halde ihanet yemini eden Davutoğlu ve Babacan ile  kim olsa görüşmezdi. Yapılan budur ve doğrudur.