STEM GELECEKTİR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Bahçeşehir Kolejinde bu yılın ilk teması için düzenlenen STEM fuarında ilköğretim kademesindeki öğrencilerin 21.yy becerilerini geliştirebilecek yönde hazırladıkları projeler sergilendi.

STEM GELECEKTİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleceğin üreten bireylerinin yetiştirilmesini temel alan, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının birlikte işlendiği STEM eğitimi ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayıp günün şartlarına uygun olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor.

STEM(Sicence, Technology, Engineering, Mathematics) eğitiminin Türkiye’deki öncüsü Bahçeşehir Koleji, Elazığ kampüsünde bu alandaki çalışmalarına bir yenisini ekledi.

 

İlköğretim öğrencilerinin 8 hafta süresi boyunca tasarlayıp geliştirdikleri ürünler STEM fuarında velilere ve öğrencilere sunuldu. Öğrencilerin bilimin ışığında yönlendiği projelerde, havanın gücünü test ettikleri kara araçları, dayanıklılıklarının test edildiği köprüler, uzaya gönderilebilecek tasarımda uzay araçları, mekanik aksamların kullanıldığı hareketli kuklalar ve daha bir çok tasarım gerçekleştirildi.

Elazığ Bahçeşehir Koleji içinde yaşadığımız çağda özellikle anaokulu ve ilkokulu gibi eğitim öğretimin temel olduğu sınıflarda tasarıma ve projeye dayalı etkinliklerle velilerini buluşturdu.

Velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen fuarda öğrencilerin heyecanlı sunumları dikkat çekti. 

STEM fuarında ayrıca öğrencilerin kurdukları deney masasında gelen konuklara çeşitli deneyler yaptırıldı.

Öğrencilerin yüksek motivasyonla yaptığı çalışmaları anlatmaları, deney istasyonuna uğrayıp deneyler yapmaları ve aktif olarak her aşamada rol almaları dikkat çekti.

8 hafta süresince yaşadıkları öğrenme ortamlarının, akranlar arası ilişkilerin ön plana çıktığı, arkadaşlık bağlarının güçlendiği ve tasarım odaklı bir çalışma sergileyen öğrencilerin projeleri veliler ve öğretmenler tarafından takdirle karşılandı. 

Elazığ Bahçeşehir Koleji yetkilileri, öğrencilerinin bu fuarda sergilenen ürünlerde “Projeye dayalı, üretim odaklı, tüketmekten çok üretmeyi hedef alan bir yaklaşımın benimsendiği ve bu amaçla verilen problem durumlarına çözüm üretildiği” çalışmaların devam edileceğini belirtti.