SORUNU BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

SORUNU BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, THY ve Anadolu Jet’in Elazığ-Ankara uçak sefer sayısının azaltılması kararının yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Bu konu ile ilgili sadece Elazığ Milletvekilleriyle değil çevre illerin Milletvekilleriyle de görüştüm. Hep beraber hareket edersek talepler kısa zamanda karşılanır diye düşünüyorum. Ben ulaştırma bakanıyla da görüşeceğim. Taleplerimizi ileteceğiz.İnşallah çözülür.İlimiz ve bölge Milletvekilleriyle  beraber hareket edersek, çözüm bulunacağı kanaatindeyim.” dedi.

KATARLI YATIRIMCILAR ELAZIĞ’A YATIRIM YAPACAK

Vali Kaldırım, Katarlı yatırımcılardan Bader Holding ve Flora Holding’in Elazığ ‘a yatırım yapacaklarını belirtti. Bader ve Flora Holding’in yeni nesil motorlar üzerine Elazığ organize sanayide yatırım yapacaklarına işaret eden Vali Kaldırım, ”Fabrika temel aşamasına geldi, fabrikayı Elazığ ‘da kuracaklar. Türkiye’nin en büyük fabrikalarından biri olacak bu alanda. Makine parkı için sipariş verildi.

Bu iş adamı grubu Bader Holding adı altında yapılandılar. Yatırım yeri arıyorlardı. İlk yatırımlarını Elazığ ‘a yapacaklar. Katarda önemli bir firma bunlar yeni nesil teknolojiye yatırım yapıyorlar. Üretilecek motorlar Dünya da ciddi bir ilgi gördü sadece Türkiye’de değil. Ortadoğu pazarı için de çok önemli bir fabrika.Burada bir boşluk gördüler burayı tercih ettiler.

Biz davet ettik Elazığ ‘ı bilmezlerdi Elazığ’da Muzaffer Sezgin bu konuda iyi bir marka.Kendi üretimleri de var. Kendisi tecrübeli, bir oğlu da bu konuda yetenekli.  Muzaffer Sezgin ile tanıştırdık. Şimdi fabrikanın temeli atıldı. Makine parkı için siparişler verildi. Öyle zannediyorum ki, bu fabrika hayata geçtiğinde Dünyada adından söz ettirecek.” diye konuştu.

 

MİLLETVEKİLERİYLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,Uçak sefer sayılarının azaltılması ile ilgili girişimlerinin olduğunu belirterek,’’Çevre illerinin Milletvekilleri ile de görüşüp konuyu düzeltmeye çalışıyoruz.’’ dedi.

Kaldırım,” Elazığ Havalimanı sadece Elazığ ‘a hitap eden bir yer değil. Tunceli, Bingöl Muş ve Malatya’ya bile hitap ediyor. Yurt dışı uçuşları yapılıyor. Biz bu sene 1 Milyon 200 Bin yolcu Trafiği bekliyoruz. Ben Sadece Elazığ Milletvekilleriyle değil çevre illerin Milletvekilleriyle de görüştüm. Hep beraber hareket edersek talepler kısa zamanda karşılanır diye düşünüyorum. Bizim talebimiz günlük uçuş sayısının artırılması. Günlük doluluk oranlarında sorun yok.Şehrin de beklentisi bu noktada. İnşallah sorunu çözeceğiz. Ben Ulaştırma Bakanıyla da görüşeceğim. Taleplerimizi ileteceğiz.İnşallah çözülür.İlimiz ve bölge Milletvekiliyle görüştüğümüzde çözüm bulunacağı kanaatindeyim.” dedi.

 

BU SADECE ELAZIĞ’IN SORUNU DEĞİL

Vali Çetin Oktay Kaldırım,” Bu sadece Elazığ‘ın sorunu değil bu sorun bölgenin sorunu. Herkesin  pozitif yaklaşması lazım. Eleştiri ile bir yere varılmaz. Burada yapılması gereken ilgililere en doğru bilgileri ve şehrin beklentilerini iletmek. THY ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimler yapıldı ve yapılıyor.” şeklinde konuştu.

 

TANITIM KONUSUNDA BAŞARILIYIZ

Elazığ’ın özel bir şehir olduğuna dikkat çeken Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,’’Elazığ, tarihi geçmişi ve bakiyesi olan güçlü bir şehirdir.’’ diye konuştu.

 

ELAZIĞ’IN ÖNEMLİ VARLIKLARI VAR

Vali Kaldırım, ”Şehrin varlık açısından bakıldığında hem doğa hem kültürel hem insani değerler olarak gerçekten müthiş varlıkları var. Potansiyelini iyi değerlendiren şehirler artık Dünya’da başarılı oluyor.

Elazığ’ın Harput ve  Palu  zenginliği var. Özellikle Harput  1800’lü yıllarda Dünya’da zirveye çıkmış uluslararası bir şehir. Osmanlı’da Selçuklu’da ve Artuklulara başkentlik yapmış hep önemini korumuş bir şehir. Ben iddia ediyorum. Bağdat,Kahire ve Şam gibi İslam medeniyetinde önemli bir merkez olmuştur Harput. Ben eminim sadece Harput bizi sadece Dünya vitrinine çıkaracaktır. Dünya’da Turizm hareketine baktığınız zaman tercihlerde değişiyor. Kültür turizminden inanç turizmine kaydıklarını görüyoruz. Dolayısıyla Harput’u yapılan restorasyonla aslına uygun tarihi misyonu o ruhu tekrar geri getirirsek, ben sadece Harput’ta bile çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Ben Elazığ’ı Turizm açısından konumlandırırken çevre illerle değil Dünya’da önemli bir merkez olup Dünya ile rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. “ dedi.

 

ELAZIĞ‘I VAR OLAN POTANSİYELİ İLE DÜNYAYA AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ

Elazığ‘ın yatırımlar açısından cazibe merkezi olma potansiyeline sahip  olduğuna işaret eden Vali Kaldırım,’’Şehrin hem konumu hem güvenli bir şehir olması nedeniyle Devletin önemli yatırımlar yaptığına vurgu yaptı.

 

GÜZEL HİZMETLER YAPILDI

Vali Çetin Oktay Kaldırım,”İnsan kalitesi eğitim ve Kültürel alt yapısı ve kamu alt yapısı ile güzel hizmetler yapıldı. Ekonomik açıdan da cazibe merkezi olma özeliği var. Katar’dan gelip buraya yatırım yapılıyorsa demek ki şehirde güzel şeyler var. Yerli ve yabancı iş adamlarına tarihi ve kültürel dokuları götürüp, gezdiriyoruz. Şehri tanımalarını sağlıyoruz. Musiki zenginliğini yaşatıyoruz. Bu sıcaklığı görünce yatırımcı yatırımını yapıyor. Yatırımcılar şehrin bütün unsurlarıyla yatırıma hazır olup olmadığına bakarlar. Katar’dan gelen Flora Holding grubu şehri beğenip yatırım yapması bizi gerçekten bizi memnun etti.’’dedi.

 

BİZİM HEDEFİMİZ ELAZIĞ’I TANITMAK

Vali Kaldırım,’’Aftina grup hayvancılıkla ilgili yatırıma başladı. Armata ile temaslarımız devam ediyor.Şehir yerli ve yabancı yatırımcılar açısından son derece cazip.Elazığ’ı  varlıklarıyla potansiyelleriyle Dünyaya açmaya çalışıyoruz. Tanıtımlar açısından sosyal medyaya’yı kullanıyoruz. Körfez bölgesinden geçen ay 20 Gazeteciyi ağırladık. Potansiyelleri gösterdik. Geri dönüşler son derece olumlu. Bizim hedefimiz Elazığ ‘ı tanıtımla Dünya pazarına açmak. Bu doğrultuda adımlarımızı atıyoruz.” dedi.

 

ELAZIĞ ‘DA KALMAKTAN MEMNUN OLDUM

Son çıkan Valiler kararnamesi ile Elazığ ‘da kalacak olmaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Vali Kaldırım,”  Burada kalacak olmam beni mutlu etti. Özellikle sahada olmaktan, vatandaşla birebir temas kurmaktan, ilçeleri gezmekten ve halkın arasında olmaktan çok mutluyum. Vatandaşlarında pozitif yaklaşımı beni mutlu ediyor.  Bu şehirde valilik yaptığım için son derece memnunum ve kendimi çok şanslı hissediyorum.” dedi.