ŞEHİR MECLİSİ

ŞEHİR MECLİSİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde sözüm ona şehrin geleceğine ve vizyonuna katkı sunacak ve her biri akıl danelerle dolu bir yığın oluşum var. Saymakla bitmez bunların isimlerini.  Ancak bunlar arasında iki oluşum var ki kendilerini dernekler üstü ve hepsinin patronu görürler ve üst akıl sahibi olduklarını zannederler. Bunlardan biri STK platformu diğeri de kent konseyi.

Her ikisinin de adları ve havaları büyük etkileri ve etkinlikleri küçüktür. Küçük dünyalarında büyük gibi yaşamanın hazzının yaşarlar ancak bu bile onlara çok mutluluk vermez.

Vermez çünkü kendileri de kendi vicdanları ile baş başa kaldıklarında yetersizliklerini ve etkisizliklerini görürler.

Allahtan bu resmi gören ve şehrin birçok sorununa ve çözüm yollarına vakıf bir oluşum ortaya çıktı da bu yapılan sadece sembolik olarak kalmaya mahkûm oldu.

İçlerinde şehrin kadim sorunlarını bizzat bilen, bu konularda projeler hazırlayıp rapor halinde ilgililere sunan, medya yoluyla bu sorunların üzerine giden, şehrini ve şehrin insanını öncelemekten öte bir B planı olmayan seçkin insanların kurduğu şehir Meclisi kuruldu.

Kurulmakla kalmayıp kısa süre içerisinde organlarının seçimi yapıldı, öncelikler belirlendi ve komisyonlar kurularak şehrimizi geleceğe taşıyacak yakın, orta ve uzun vadeli projelerin startı verildi.

Şehir meclisini diğer yapılara göre daha özgür, daha katılımcı ve daha cesaretli olarak görüyor ve şehrimiz adına bir umut doğurduğuna inanıyor ve Hakimiyet Gazetesi olarak hayırlı olsun diyoruz.