REKTÖRLÜK HEYECANI

Yüksek Öğretim Kurulu, aralarında Fırat Üniversitesi'nin de yer aldığı 17 üniversite için rektör adaylığı başvurularını almaya başladı.

REKTÖRLÜK HEYECANI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi,  Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesine rektör ataması yapılacak.

Fırat Üniversitesi rektörlüğü için müracaat edecek rektör adayları da hem resmi müracaatlarını yapmak hem de kendilerini etkili bir şekilde etkili kişi, kurul ve cumhurbaşkanlığına refere edecek çalışmaları da etkin olarak yürütüyorlar.

Fırat Üniversitesi rektör adayları içinde en güçlü olarak görülen Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu’nun birinci tercihi olan Hacettepe Üniversitesi rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün itibarı ile Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandığı için artık Elazığ seçeneğine daha çok yoğunlaşması bekleniyor.

Ancak şu da bir gerçek ki dışardan gelen bir rektörün başarılı olacağı, Fendoğlu’nun iyi bir bilim insanı ve röportör olmasına rağmen iyi bir yönetici olamayacağı yönünde şehirde ciddi bir endişe hâkim.

Rektörlük makamına, üniversite öğretim üyeleri, tüm üniversite çalışanları yanında halkla da sosyal hayatta önemli bir uyum ve iletişim yakalamış bir ismin olması hem Fırat Üniversitesi’nin gelişimi, hem de şehrin kalkınması açısından gerekli görülüyor.

Bu noktada Üniversite içinden de Ankara kulislerinde de öne çıkan ve halk tarafından da oldukça sevilen bir ismin rektör olarak atanması ihtimalinin büyük olduğunu ifade eden akademik personel, bu ismin Elazığ için bir şans olacağını belirtiyorlar.