Ramazan 16. gün menüsü

Ramazan ayının 16. gününde yapımı kolay ve lezzetli olan tarifler iftar sofrasını süslüyor Yoğurtlu Yarma Çorbası, Ev Usulü Tavuk Şiş, Çaylı Arpa Şehriye Pilavı ve Yulaflı İrmik Tatlısı...

Ramazan 16. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Yoğurtlu Yarma Çorbası

Malzemeler:

1 büyük çay bardağı dovulmus yarma

1 kase süzme yoğurt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin ;

1 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılış: Öncelikle yıkanıp süzülen yarmamızı 2 litre kadar kaynar su da haşlanır. Sonra bir kenarda terbiyesini hazırlanıyor. Çorbadan biraz terbiyeye ekleyerek ılıtılıyor. Terbiyeyi çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırılıyor 6-7 dakika kadar. Kaynadıktan sonra altını kapatıp tuzunu ilave edip karıştırılır. Üzerinin yağını yakılır ve çorbaya dökülür.

Tavuk Şiş

Malzemeler:

600 g tavuk göğsü (3-4 adet)

1 yemek kaşığı yoğurt

4 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pul biber veya toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı curry

Tuz

2 adet sivri biber

1 adet kırmızı biber

6 adet çeri domates

6 adet çöp şiş

Fırın poşeti

Yapılış: Öncelikle sosu hazırlanır. Tavukgöğsünü yıkanıp suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğranır. İyice sosa bulanıp 4-6 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Şayet vaktiniz yoksa dinlendirmeden de pişirilebilir. Çöp şişlere biraz et biraz sebzelerden dizilip fırın poşetine yerleştirilir. Ağzını sıkıca bağlayıp bir kaç yerinden delikler açılır.

Çaylı Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler:

1 yemek kaşığı hindistan yağı veya teremyağ

1 büyük bardağı pirinç 250 ml

1 yemek kaşığı şehriye

1 poşet siyah çay demlenmeli

Zerdeçal

Köri

Vegeta 

Yapılış: Siyah poşeti büyük bardağa koyun ve sıcak suyla iyice demlenir. Yağı tavaya alın eridikten sonra şehriyeleri katın pembeleşene kadar kavurulur, yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edin ve 2 dakika boyunca karıştırılır. Zerdecal, köri, vegeta ekleyin 1 dakika daha karıştırıp demlenmiş olan siyah çayı eklenir ve bir bardak ve buçuk bardak daha sıcak su eklenir. 5 dakika yüksek ateşte kaynasın altını kısık ayara alınıp 10 -15 dakika daha pişirilir.

Yulaflı İrmik Tatlısı

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 litre süt

1 paket vanilin

1 su bardağı hindistan cevizi

Tabanı İçin:

100 gram eritilmiş tereyağı

2 paket yulaflı bisküvi(toz haline getirilmiş)

3 yemek kaşığı pirinç fındık

Üzeri İçin:

4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

8 adet frambuaz

Yapılış: Eritilmiş tereyağı, öğütülmüş yulaflı bisküvi ve pirinç fındığı bir kasede yoğurulur. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza bisküvili tabanı eklenir ve bir bardak yardımıyla bastırılarak tabanı iyice sıkıştırılır. Tabanı 1 saat buzdolabında bekletilir. Bir tencerede irmik, süt ve toz şekeri birleştirilir ve karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşan irmik tatlısına şekerli vanilin ve Hindistan cevizi de eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine oda sıcaklığına gelmiş irmikli tatlı eklenir ve spatula ile üzerini düzeltilir. Buzdolabında 3 saat soğumaya bırakılır. Buzdolabında beklemiş ve soğumuş tatlının kelepçesini çıkardıktan sonra 8 dilim olacak şekilde dilimlenir.