ÖDÜL VE SERTİFİKA DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

ÖDÜL VE SERTİFİKA DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı kapsamında ödül ve sertifika töreni düzenlendi.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Elazığ Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, Elazığ Belediye başkanı Mücahit YANILMAZ, İl Tarım Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Keban ve Baskil İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

  Açılış Konuşmasını yapan İl Tarım Müdürü Turan KARAHAN; "Türkiye'de birkaç İlde uygulanan ve Elazığ İlimizi de bu yıl dahil ettiğimiz Kırsalda Kadın Girişimciler Güçleniyor projesiyle birlikte bu projeye dahil olduklarını ve 32 saatlik eğitimlerini İŞKUR ve KOSGEB destekli olarak gerçekleştiğini söyledi. 75 bayan kursiyerin katıldığı projede 48 bayan kursiyerin projelerinin değerlendirmeye alındığını ve değerlendirme neticesinde ilk 3'e giren kursiyerlerin ödüllerini takdim etmek üzere toplandıklarını söyledi. Projenin uygulandığı diğer İllerle birlikte İlk 3'e giren kursiyerlerimizin Bakanlığımız nezdinde bir değerlendirmesi daha olacak, bu değerlendirme neticesinde Başbakanımızın geçen yıl İzmir'de Proje sonucunda 1.'ye 40.000 TL ödülünü takdim ettiğini ve inşallah bu yıl İlimizde proje hazırlayan bu kardeşlerimizde dereceye girip ödüle layık görülürler. Bakanlık olarak proje ve desteklerde öncelikli olarak bayanları ve gençleri seçerek pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve projenin bu ayrımcılığın en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Müdürlük olarak ilk 3'e giren bayanlara hep destek olacaklarını ve eğitimlerinde emek veren ve jürilik yaparak bize destek veren jüri üyelerine teşekkür ediyorum." dedi

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı açıklamada,’’Başlangıcını yaptığımız bir programın sonuç bölümündeyiz, her programını sonucu başarılı olunca daha önemlidir’’ dedi.

 

 Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz,’’Bugün burada emek verilen çaba gösterilen bir projenin meyvelerini toplamaya başladığımız dönemi tebrik etmek vesilesiyle toplandık’’dedi.

 

Dereceye giren 3 isime hediye çekleri verilirken jüri üyelerine plaket ve tüm girişimci kadınlara katılım belgeleri verildi.