Mustafa Yentür: 'Boykot Edip Ülkeyi Karıştırmanın Anlamı Yok'

Mustafa Yentür: 'Boykot Edip Ülkeyi Karıştırmanın Anlamı Yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

     Erol Kara/Yeni adli yıl açılışına Elazığ Barosunun katılacağı öğrenildi. Ülke genelinde bazı Baro başkanlarının Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yeni adli yıl açılışı olduğu gerekçesi ile boykot edileceği açıklaması üzerine Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür, “Boykot edip ülkeyi karıştırmanın anlamı yok. Bizim için yer önemli değil” sözleri ile cevap verdi.

     Bizi çağıran Yargıtay bizim için yerin önemi yok. Yeni yargı yıllı açılışının Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılması kuvvetler ayrılığına zarar getireceğini düşünmüyoruz diyen Elazığ Barosu Başkanı Yentür, “Biz kimseden emir talimat almayız. Yer müsait diye külliye deniyor” diye konuştu.

 

Uzatılan Eli Geri Çevirmek Bize Yakışmaz

    Baro Başkanı Mustafa Yentür, “Biz yeni adli yıl açılışına gideceğiz. Bizim oraya gidişimiz yargı bağımsızlığını etkilemez. Bizi davet eden Cumhurbaşkanı değil. Bizi davet eden Yargıtay başkanı. Biz oraya yargı bağımsızlığını dile getirmeye ve savunmaya gidiyoruz. Her ne kadar yargı bağımsız olsa da Erdoğan bizim Cumhurbaşkanımız. Bir el uzatılmış o eli geri çevirmek olur mu? Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yok. Türkiye ateş çemberinin içinden geçerken yeni yargı yıllını boykot etmek yanlıştır Allah’tan korksunlar. Boykot edip ülkeyi karıştırmanın bir anmalı yok” diye konuştu.

    Baro Başkanı Mustafa Yentür’ün, “Yeni adli yıl açılışına katılacağız ve ülkeyi karıştırmanın anlamı yok” sözleri Elazığ’daki STK’lar tarafından takdirle karşılandı.