MİLLİ EĞİTİM DUYARSIZ MI?

TEOG SINAVININ KALDIRILMASININ ARDINDAN ÖĞRENCİLERİN HANGİ OKULA VE HANGİ ŞARTLARDA KAYIT YAPTIRABİLECEKLERİ TARTIŞMALARI DEVAM EDERKEN, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SINAVLA GİRİLECEK OKUL LİSTESİNİN AÇIKLANMASININ ARDINDAN ÖĞRENCİ VE VELİLER ŞOK YAŞIYOR.

MİLLİ EĞİTİM DUYARSIZ MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

TEOG sınavlarının kaldırılarak farklı bir sisteme geçileceği belirtilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınavla kayıt yapılacak okul listesinin açıklanmasıyla birlikte eğitim camiası kadar öğrenci ve öğretmenler de büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

 

EN KÖKLÜ OKULLAR YOK MU SAYILDI?

Elazığ'da sınavla öğrenci alacak okullar belli oldu. Açıklanan listenin ardından en köklü okullar arasında olan Merkez Anadolu Lisesi’nin yok sayılması tepkilere yol açtı.

 Milli Eğitim Bakanlığı, 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılında 8'inci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin katılacağı sınava ilişkin, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanlarını, adresinden yayımladı.

 Merkezi sınav, isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını yarından itibaren 18 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

 

ELAZIĞ’DA MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OKULLARIN LİSTESİ

 Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cemil Meriç Fen Lisesi, Çubukbey Anadolu Lisesi, Elazığ Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi, Kaya Karakaya Fen Lisesi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi.

 

KOMİSYON KARARI

Elazığ Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından nitelikli okul kapsamına alınan ve sınavla öğrenci alınmasına karar verilen 9 okulun hangi kriterler gözetilerek belirlendiği, diğer okulların hangi özellikleri ile liste dışında kaldığı ise merak konusu oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde belirlenen bir komisyonun bu isimleri belirleyerek bakanlığa sunduğu, bakanlığın da ikinci bir komisyon kurarak bu okulları ilan ettiği ifade ediliyor.

 

EN GÖZDE OKULLAR LİSTEDE YOK

Açıklanan listede, fen liselerinden sonra en yüksek puanla girilen Merkez Anadolu Lisesi’nin olmayışı büyük tepki toplarken öğrenci ve veliler bu konudaki tepkilerini gazetemize ilettiler. Şehrin en güzide okullarının adrese dayalı sisteme mahkûm edilerek, 9 okula sınavla öğrenci alınmasına tepki gösteren veliler, bu yanlışlığın giderilmesini istiyorlar.

 

 MİLLİ EĞİTİM İLGİSİZ Mİ?

Sınavla girilecek okulların belirlenmesi sürecinde okulların tercih edilebilirliği, eğitim başarısı ve hangi puanlarla öğrenci aldığı kriterlerini gündeme almayan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böylesine önemli bir konuda taleplere ilgisiz kalması da şaşkınlık yarattı.