KILIÇDAROĞLU FORMÜLÜ BULDU

KILIÇDAROĞLU FORMÜLÜ BULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanlığı görevine geldikten sonra on seçim kaybeden ve bu gerçek ezeli ve ebedi rakibi Muharrem İnce tarafından her defasında yüzüne vurulan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kazanmanın yolunu bulmuş ve Genç İmam Hatipliler Derneği üyeleri ile video konferans yöntemiyle görüşmüş.

İmam hatiplilere seslenen Kılıçdaroğlu, "İslam dünyasında bir çığır açmanız lazım, yeni bir felsefe, yeni bir anlayış ortaya koymanız lazım. İnsanları birbirine düşüren kin, nefret ve öfkeyle, intikam duygusuyla yola çıkan bir anlayışı elinizin tersiyle itmeniz lazım." ifadelerini kullanmış.

İyi hoş da yıllar önce bu düşünceleri dile getiren ve CHP’nin de dindar insanla barışması gerektiğini ortaya koyan ve sırf bu tespit ve önerilerinden dolayı Parti Meclisine alınan hemşerimiz İlahiyatçı Muhammet Çakmak’ı neden kısa süre sonra kapının önüne koydunuz demezler mi adama?

Hemşerimiz Muhammet Çakmak, ilimizde saygınlığı ile tanınmış ve her kesimden insanımızın takdirine mazhar olmuş merhum Halit Hoca’nın torunu olarak CHP’nin dine ve dindar Anadolu insanına bakışında eksiklik  olduğunu, bu değişmediği sürece CHP’nin iktidar olma şansının bulunmadığını ifade etmişti.

İlk etapta fikirleri doğru bulunan ve bu sebeple Parti Meclisi’ne alınan Çakmak, kısa bir süre sonra parti içi mezhepsel statükonun kurbanı olmuş olacak ki  Kılıçdaroğlu da buna boyun eğerek hemşerimizi partiden uzaklaştırmıştı.

Gelinen noktada Kılıçdaroğlu’nun imam hatiplerle görüşmesi de gösteriyor ki Muhammet Çakmak yeniden CHP muhitlerinde gözükecek ve belki de Gürsel Erol’a rakip olacak.  İzleyip göreceğiz.