MALUMUN İLAMININ BASİTLİĞİ

MALUMUN İLAMININ BASİTLİĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremden sonra en çok dikkat çeken olay, bilenin de bilmeyenin de deprem uzmanı kesilmesi ve sonrasında yapılacak uygulamalarla ilgili ahkâm kesmesi.

Şehre hiçbir katkı sunamamış onlarca STK ve bunların havalı başkanları istisnalar hariç depremzedeler için yapılan çalışmalarda elini sıcaktan soğuya vurmaz ve bunun derdiyle dertlenmezken, basın yayın organlarında açıklamalarla akıllarınca durumdan vazife çıkartıp ucuz reklam kampanyalarından beri duramıyorlar.

Ne diyor bu ağır abilerimiz… Efendim deprem değil bina öldürürmüş, binaları ovaya değil zemini sağlam şehrin dağlık ve yamaç alanlarına inşa edilmeliymiş, depremden sonra yaşanan tüm mağduriyetler kısa süre içerisinde giderilmeliymiş.

Vay be… Ne önemli teşhisler ve öneriler değil mi? Yav hakikaten biz bunları hiç duymamıştık ve bilmiyorduk ha... Allah razı olsun iyi ki varsınız ve bunları bizlere Amerika’nın keşfedildiği ilk günün heyecanı ve müjdesiyle veriyorsunuz ya… Yani artık ölsek de gam yemeyiz.

“Ben de varım, bakın ben de televizyona çıktım ve bir şeyler söyledim, depreme dair hiç konuşulmamış gerçekleri söyleyecek insanları gündeme getirdim” mantığı nasıl bir ruh halidir anlayana aşk olsun.

Kardeşler... Deprem konusunda söylenmemiş söz bilinmedik gerçek kalmamıştır. Ve hemen herkesin bildiği,  hatta ilkokul hayat bilgisi kitaplarında sizin o büyük bir gururla ve ekrana çıkmanın verdiği mutlukla anlattığınız gerçekler yazıyor, görselleri ile sunuluyor.

Siz eğer bir iyilik yapmak istiyorsanız bu şehre ve insanlarımıza vatandaşlarda bazı kesimler tarafından oluşturulan yanlış algıları düzeltmeye çalışın. Bir körün kuyuya attığı taşın peşine düşüp sosyal medyada şov yapacağınıza şehrin bir a önce nasıl ayağa kalkacağına dair görüşler ortaya koyun.

Ama nerde sizde o kapasite ve o yetenek. Malumun ilamının verdiği mutlulukla yetinip bu şehre hizmet ettiğinizi düşünüyorsanız ve buna gerçekten inanıyorsanız… Sonrasını okurlarımızın yorumuna bırakıyoruz.