Ligler, haziran ayında başlıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, liglerin başlama tarihiyle ilgili planlamayı aktardı. Yardımcı, sezonun kalanının haziran ayının ikinci haftasından itibaren oynanacağını belirtti

Ligler, haziran ayında başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili ve FIFA, UEFA Dış İlişkiler Sorumlusu Servet Yardımcı, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve kulüplerin de katıldığı video konferans toplantısında yer alan Yardımcı, liglerin haziran ayında başlayacağını ifade etti. Haziran ayının 2. haftasından itibaren liglere, seyircisiz ve deplasmanlı şekilde devam edileceğini ifade eden Yardımcı, İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali için de UEFA'nın 27 Mayıs'ta bu konuyu karara bağlayacağını belirtti. Yardımcı ayrıca, 2021 yılına ertelenen EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da EURO 2020 ismiyle oynanacağını ifade etti.

UEFA, AĞUSTOS AYINDA KENDİ ŞAMPİYONALARINI DÜZENLEYECEK"

UEFA'nın Avrupa maçlarıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Servet Yardımcı, "UEFA da özellikle büyük liglerin, haziran başında, hatta Almanya daha erken de olabilir, oynanabileceğini düşünüyor. Haziran ve temmuz ayında yerel liglerin oynanması, aynı anda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının oynanması. İkinci alternatif ise UEFA, haziran ve temmuzda yerel ligleri bitirip, ağustos ayında kendi şampiyonalarını düzenleyecek" dedi.

"MİNİMUM HASARLA ATLATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Virüs sonrası oturup hasar tespiti yapacaklarını ifade eden Yardımcı, şunları söyledi:

"Ne kadar hasar aldık, ne yapmamız gerek, nasıl ayakta kalırız gibi konularda kafa yoracağız. Statların kapasitesinin doldurulması dahil, her şey ele alınacak. Tabii Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun kriterleri önemli olacak. UEFA tüm medikal protokoller üzerine çalışma yapıyor, tamamlanınca tüm kriterler federasyonlara bildirilecek. Şartlar ağır. Çok büyük bir travma yaşanıyor. Çalışma grupları oluşturacağız, beraberce sorunları tespit edeceğiz. Minimum hasarla atlatmak için elimizden geleni yapacağız."

"UEFA LİGLERİN BİTİRİLMESİ KONUSUNDA ISRARCI”

Belçika ve Hollanda liglerinde devam etmeme kararının altığını çizen Yardımcı, "UEFA çok ısrarcı, liglerin bitirilmesi konusunda. Özellikle büyük ligler. İlk 5 lig ve bizim ligimiz UEFA için çok önemli. Belçika ve Hollanda küçük ligler, UEFA belki esnek davranabilir. Kolay bir şekilde ben ligleri bitirdim, bu takımları gönderiyorum şeklinde karar verdiğinde ligler, UEFA kontrol edecek. UEFA maçların sahada kazanılmasına önem veriyor, sportif başarıya önem veriyor. Liglerden gelen haberleri yönetim kurulu ele alacak ve ona göre karar verecek. Tamamen yerel federasyonlar bu kararı veremeyecek. Her gelen talebi UEFA'nın kabul etmeyeceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

TFF 1. Başkan Vekili Yardımcı, her hafta gelişmeleri takip ettiklerini ve ona göre hareket etmekte fayda olduğunu söyleyerek, "Belki önümüzdeki hafta farklı bir tablo çıkacak, belki mayıs ortasında farklı bir tablo çıkacak. Bizim beklentimiz, virüsün aşağı doğru gideceği yönünde" diye konuştu.