KURDUĞU BESİ ÇİFTLİĞİ İLE ÇOCUKLARINI OKUTUYOR

Erkan BAY/Elazığ merkez Alpagut köyünde yaşayan 47 yaşındaki bedensel engelli Nihat Yıldırım, TKDK'dan aldığı hibe desteği ile besi çiftliği kurdu. 307 bin lira proje bedelli işletmede 5 yıldır besicilik yapan Yıldırım, elde ettiği gelirle hem evini geçindiriyor hem de çocuklarının eğitim masraflarını karşılıyor.

KURDUĞU BESİ ÇİFTLİĞİ İLE ÇOCUKLARINI OKUTUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğunu belirten Nihat Yıldırım, engelinin çalışmaya ve başarıya engel olmadığını söyledi.

 

 23 YILDIR TEKERLEKLİ SANDALYE ÜZERİNDEYİM

Eşinin de büyük desteği ile zorlukların üstesinden geldiğini ve hayalindeki işletmeyi kurduğunu ifade eden Nihat Yıldırım, "1996 yılında rahatsızlığım başladı. Doktora gittiğimde teşhis konulamadı. Isparta'ya gittim. Orada Ankara'ya sevk ettiler. Nöroloji bölümündeki doktorlar kas hastalığı teşhisi koydu. Yakın akrabadan gelen bir hastalık. Kız kardeşim ve iki yeğenim de benim gibi rahatsız. 23 yıldır tekerlekli sandalye üzerindeyim." dedi.

 

 200’E YAKINDA KÜÇÜKBAŞ YETİŞTİRİYORUM

TKDK Hibe desteği ile kurduğu işletmede 200'e yakın küçükbaş hayvan yetiştirdiğini, bu hayvanları satarak geçimini sağladığını belirten Nihat Yıldırım, "Arkadaşlarımla birlikte Elazığ merkeze geldik. TKDK'da muhtarlar toplantısı vardı. Bir muhtar arkadaşımız 'Sen de toplantıya katıl' dedi. Ben toplantıya katıldım, anlatılanları dinledim. Ben de mikrofonu istedim. TKDK Müdürü programı düzenliyordu. Dedim siz bu projeyi yaptığınız zaman kaç dönüm üzerine veriyorsunuz. Sayın müdürümüz 'sen niye yakına gelmiyorsun' diye sordu. 'Ben engelli bir vatandaşım, gelemiyorum' dedim. Benim yanıma geldiler, bizzat dinlediler, sorularımı cevaplandırdılar. Bana 'tapulu bir yerin var mı?' diye sordu. 'Var' dedim. 'Projeye başvurunu yap' dedi. Ben de müracaatımı yaptım. Bu aşamada eşim bana çok büyük destek verdi. Evraklarımı götürüyordu. Beni götürüp, getiriyordu. Biz de bu işletmeyi yaptık. 3,5 dönüm arsamız vardı. 500 m2 kare üzerinde bu işletmeyi yaptık. 5 senedir işletmemizde besicilik yapıyoruz. Projemizin maliyeti o dönem 308 Bin Liraydı.  Yüzde 65 ile 180 Bin TL hibe aldık. Devletin katkısıyla biz bu projemizi yaptık. Devletimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

 AKÜLÜ ARABANIN ÜZERİNDE OLMAYIP BU İŞLETMEYİ YAPMAYAN İNSANLAR VAR

Eşiyle birlikte çalıştıklarını ve mutlu olduğunu aktaran Nihat Yıldırım, "Bu süreçte eşim bana çok büyük destek oldu. Eşim olmazsa ben hiçbir şey yapamam. 23 Yıl eşimin sevgisiyle ayaktayız. Eşim güç veriyor bana. Hayatımı böyle sürdürüyorum. Eşime teşekkür ediyorum. Engelli olmak hayata küsmek değildir. Hayata küsersen hiçbir şey yapamazsın. Ben şuan akülü arabanın üzerindeyim ama kendimi böyle kabullenmiyorum. Sanki ben rahatsız değilim, fiziğim yerindedir diye hareket ediyorum. Üzülmüyorum. Bu bir engel değildir. Akülü arabanın üzerinde olmayıp bu işletmeyi yapmayan insanlar var. Çevremdekiler beni tebrik ediyorlar. Biz ayaktayken biz yapamıyoruz. Ama sen yapıyorsun diyorlar. Engelli olmak çalışmaya engel değildir. Bu süreçte çocuklarımı okuttum. İki çocuğum var. Biri Diş Hekimliği Fakültesinde, diğeri de Türkçe öğretmenleri bölümünde okuyor. çocuklarımla gurur duyuyorum.  Onların her zaman yanındayım." ifadelerini kullandı.