'Kulübü yönetmek isteyenlere devredebiliriz!'

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'e tutunmayı başaran GMH Hankendispor'da, Kulüp Başkanı Arif Seval, Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu

'Kulübü yönetmek isteyenlere devredebiliriz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kağan İnal

Geçtiğimiz sezon ilimizi Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta ilimizi temsil eden ve Yolspor’un önünde sezonu tamamlayarak lige tutunan Grup Merkez Hasar Hankendispor’da, Kulüp Başkanı Arif Seval, Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalar yaptı. Geçen sezon ilk yılları olduğunu ve lige tutunmanın kendileri adına başarı sayılabileceğine vurgu yapan Başkan Seval, Elazığ amatöründe yaşadıkları şampiyonluğun diğer mahalle-köy takımlarına ilham verdiğini bildirdi.

Geçen sezonun değerlendirmesini yapar mısınız?

Geçen sezon bizim BAL Ligi’nde ki ilk yılımızdı. Oldukça zor geçti ve bu ligin bu kadar zor geçeceğini bilmiyorduk. Tecrübe kazandık ve şunu gördük BAL Ligi’nde birinci öncelik maddi imkanlar.  Maddi imkanı olmayan takım transferde yapamaz. Hiçbir şey amatörde ki gibi değil, adı amatör lig diye geçiyor ama tamamen profesyonel bir lig. Malum gördünüz Adıyamanspor ve Kocaelispor gibi büyük il takımları burada mücadele ettiler ve trilyonlar harcadılar. Biz 150 bin liralık bir bütçeyle sezonu tamamladık. Bu şartlarda bana göre bizim ligde kalmamız büyük bir başarıdır.”

Yeni sezon için neler söyleyeceksiniz?

“24 Mayıs’ta bir kongremiz var. Geçen sene Grup Merkez Hasar ile olan bir sözleşmemiz vardı, o bu sene bitti. Önümüzdeki sezon için bize maddi anlamda destek olacak bir firma, kuruluş veya kurum bulabilirsek daha iyi bir şekilde devam edeceğiz. Ancak Elazığ bize sahip çıkmaz ve maddi imkan sağlamazsa kulübü daha iyi şartlarda yönetmek isteyenlere de devredebiliriz. “

Transferde nasıl bir yol izleyeceksiniz?

“Geçtiğimiz sezon bizim için bir tecrübe oldu. Maddi imkan bulduğumuz takdirde transferi bu sezon çok daha iyi yapacağımızı düşünüyorum. Çok daha bilinçli ve çok daha aktif olacağımızı düşünüyorum. Geçen sezon nelerin olması gerektiğini ve nelerin olmaması gerektiğini çok iyi gördük. Futbolcu konusunda da hangi mevkilere kimlerin alınabileceği ve hangi futbolcu profillerine güvenilebileceğini gördük. Önemli olan futbolcunun sadece futbolunun değil güvenirliliğinin de önemli olduğunu gördük.”

Rüstempaşaspor ile ilişkiniz gayet iyi görünüyor. Dostluk için neler söyleyeceksiniz?

“Rüstempaşaspor yönetimiyle ve teknik heyetiyle diyaloglarımız çok iyi. Onlarında bu sezon ilk seneleri, onlara da biz hem tecrübe hem de diğer anlamlarda elimizden gelen yardımı yapmayı düşünüyoruz. Bizim buradaki amacımız geçen sene yaşadıklarımızı yaşamamak. Geçen sene Elazığ’ın 2 takımı vardı. Koskoca Elazığ’ın 2 takımı küme düşmeme mücadelesi verdik. Kıl payı da olsa biz kurtulduk ama diğer takım küme düştü. Rakip olarak kendi ilimizin takımını görmemeliyiz. BAL’da şunu gördük, rakip olarak diğer illerin rakiplerini görmemiz lazım, kendi ilimizin takımını rakip görmememiz lazım. Biz bunu Rüstempaşaspor ile başaracağımızı düşünüyoruz.”

Gelecek yıllar için hedefleriniz neler?

“Altyapımız var ve biz lige başlarken altyapısız başlamadık. Elbette bizim amacımız Elazığ’a ve Elazığ futboluna futbolcu kazandırmak. 2011-12 yılında ben bu takımı aldım ve 2018 yılına kadar BAL Ligi’ne çıkarıp bir sezonda BAL Ligi’nde tuttum, bu bizim için başarıdır. “

Elazığ amatörü için neler söyleyeceksiniz?

“Elazığ amatörü sürekli kötüye gidiyor ve ivme kazanamıyor. Elazığ amatörü son 2 yıl içerisinde ivme kazandıysa oda Hankendispor sayesinde oldu. Bugüne kadar Elazığ’da amatöre hep müessese  takımları hakimdi ve ligler müessese takımlarının egemenliğinde geçiyordu. Ancak son 2-3 yıl içerisinde BAL Ligi’ne çıkmamız diğer mahalle ve köy takımlarına da cesaret verdi. Dikkat ederseniz artık ilçe ve mahalle takımları da şampiyonluğa oynuyor. Bu da bence Hankendispor’un BAL Ligi’ne çıkması sayesinde oldu.”

Son olarak neler söylemek istersiniz?

“Önümüzdeki sezon için neler olacağı belli değil. Çünkü bu sadece bizimle ilgili değil, bütün spor camiası ile ilgili. Önümüzde bir seçim var ve seçimden sonra ASKF’nin ve diğer takımların durumu ne olur bakacağız ama inşallah daha iyi şeyler olur. Özellikle Spor Toto’dan destek gelirse daha iyi şeyler olur.