KUKLA BİR REKTÖR MÜ İSTİYORSUNUZ?

Fırat Üniversitesi'nin  rektörlüğüne  Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın atanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tepki göstermiş.

KUKLA BİR REKTÖR MÜ İSTİYORSUNUZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Fırat Üniversitesi'ne rektör  olarak atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın atamasını üzüntüyle karşıladığını ifade eden Erol, “Fırat Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olup, son derece saygın bir akademik kadroya sahipken, bu nitelikteki hocalarımız arasından seçilmeyerek dışardan atama yapılmasını uygun bulmuyorum. Bu atama bizim açımızdan Elazığ’da bardağı taşıran son damla olmuştur. Elazığ sahipsiz dediğimizde bize tepki gösteren siyasilerin bu atama karşısında ne düşündüklerini merak ediyorum? Bu atamadan da anlaşılıyor ki Elazığ AKP milletvekillerinin referansları kurum ve kurullar tarafından da ciddiye alınmamaktadır. Diğer illerin referansı ile Elazığ’a bu tür bürokratik atamalar yapılmaktadır. Elazığ’ın Ak partiye vermiş olduğu 18 yıllık desteğe karşın yapılan atamayı vefasızlık olarak görüyorum. Bu atamayı Elazığ halkının vicdanına ve takdirlerine bırakıyorum” ifadelerini kullanmış.

Objektifliğine ve değerlendirmelerini hakkaniyetle yaptığına inanmaya çalıştığımız CHP Milletvekili Erol’un özellikle “Bu atamadan da anlaşılıyor ki Elazığ AKP milletvekillerinin referansları kurum ve kurullar tarafından da ciddiye alınmamaktadır. Diğer illerin referansı ile Elazığ’a bu tür bürokratik atamalar yapılmaktadır. Elazığ’ın Ak partiye vermiş olduğu 18 yıllık desteğe karşın yapılan atamayı vefasızlık olarak görüyorum.” ifadelerini hem siyasi hem de bilimsellik açısından özürlü bulduk.

Şimdi tüm samimiyetimiz ve açık yürekliliğimiz ile Sayın Erol’a soruyor ve aynı samimiyetle cevaplamasını istiyoruz. Faraza atanan ve Elazığlı olan bir rektör bir ya da iki milletvekilimizin çok açık ve net olarak referansı ile atandığı ifade edilseydi gerçekten nasıl bir değerlendirme yapardı.

“Üniversiteye  il başkanımı atıyorsunuz ya da üniversiteye siyaset mi bulaştı?” derdi yoksa teşekkür mü ederdi bu atamadan dolayı Ak partili milletvekillerine.

Vicdanına danışsın ve samimiyetle ne diyeceğini açıklasın Sayın Erol.

Kaldı ki bir milletvekili referansı ile atanıp o milletvekilinin vesayetinde bulunan bir rektör mü daha evladır Fırat Üniversitesi ve bilimsel çalışmalar için yoksa direkt Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlam kimsenin kuklası olmayacak, rektör yardımcılarının ve başka güçlerin oyuncağı olmayacağından kesin emin ve vicdanının rahat olduğu bir rektör mü?

Sırf siyaset yapma ve Ak Partili milletvekillerini yıpratma ve itibarsızlaştırma adına yapılan bu açıklamalar bilim yuvasını yönetecek ve her haliyle adil ve tarafsız  olmasını beklediğimiz bir yöneticinin atanma mekanizması ve etki sistemi üzerine söylenmemeliydi. Hele hele Sayın Gürsel Erol bunu hiç söylememeliydi. Ama neylersiniz ki popülizm her dönem prim yapıyor bu memlekette.