KORUYUCU AİLE BAŞVURUSUNDA 'E-DEVLET' DÖNEMİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, koruyucu aile olmak isteyenlere başvuruda 'e-Devlet' kolaylığı getirildi. Uygulamayla, koruyucu aileler, yapılan ödemeleri de e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor

KORUYUCU AİLE BAŞVURUSUNDA 'E-DEVLET' DÖNEMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, korunmaya muhtaç çocukların bakımının aile ortamında sağlanması için koruyucu aile hizmeti yürütülüyor.

Bu kapsamda, çocukların aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve koruyucu ailelerin sayısını artırmak üzere birçok çalışma yapılıyor. Bakanlığın yürüttüğü tanıtım ve yaygınlaştırma amaçlı çalışmalarla koruyucu aile hizmeti kapsamındaki aile ve çocuk sayısında artış sağlandı.

Bakanlık koruyucu aile olma başvurusuna yönelik de yeni bir çalışma başlattı. Koruyucu aile olmak için yapılacak ön başvurunun e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilmesi için gerekli altyapı tamamlandı.

İkamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğünden ya da Bakanlığın internet sitesindeki "Koruyucu Aile Olmak İstiyorum" butonundan ön başvuru yapabilen aileler, artık e-Devlet üzerinden de başvuru yapabiliyor. Uygulamayla, koruyucu aileler, yapılan ödemeleri e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor.

Ayrıca, Bakanlığın internet sitesindeki "Koruyucu Aile Olmak İstiyorum" butonundan meslek elemanlarınca başvurular alındıktan sonra randevu saati belirleniyor, gerekli belgeler bu görüşmede alınıyor. Elektronik ortamda yılın başından itibaren 482 başvuru alındı.

KORUYUCU AİLE ETKİ ANALİZİ PROJESİ HAZIRLANDI

Öte yandan, Bakanlık tarafından koruyucu aile olma koşulları da kolaylaştırıldı. Koruyucu aile hizmetinin çocuklar üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla 2018 yılında uygulanmak üzere Koruyucu Aile Etki Analizi Projesi hazırlandı.