Kerbela, Dokuzuncu Kez Sahnede Hayat Buluyor

Nisa Yılmaz/ Mahmut Yıldırım'ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Kerbela'nın, Cumartesi gösterimi öncesi, Hakimiyet Gazetesi'yle düşüncelerini paylaştı.

Kerbela, Dokuzuncu Kez Sahnede Hayat Buluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Drama ve sanat yönetmenliği yapan oyuncu Mahmut Yıldırım, gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Daha önce sekiz kez sahnelediğimiz İmam Hüseyin Kerbela oyunumuzun dokuzuncusunu sergileyeceğiz. Daha önce sekiz kez kapalı gişe oynanan oyunumuz, İmam Hüseyin için çarpan yürekler… Kerbela olayından sonra hiç unutulmaması fakat son yıllarda İmam Hüseyin ve Kerbela unutturulmaya çalışılıyor. Hz. Hüseyin’i anlamak için Yezitleri anlamamız ve içimizdeki Yezit’i yenmek lazım. Biz buna inanıyoruz. Biz en iyi şekilde Kerbela’yı anmaya çalıştık. İnsanlara bunu sanatla göstermek istedik. İnsanlara sahneden göstermek istedik. Belki okuyarak ta insanlar anlayabilirler fakat sanatla bunu daha iyi anlayabileceklerini düşünüyoruz. O yüzden biz bunu bir prensip olarak gördük. Seyircimizi bilinçlendirmek istedik. Kerbela, Fransa’ da Bordeaux ve Paris şehirlerinde de Türk okulları tarafından sahnelendi. Güzel tepkiler aldı. Fransa’nın, Elazığ yetkililerinden daha fazla bizi duyması ve ilgi göstermesi bizi düşündürüyor. Çünkü biz artık Kerbela oyununa tiyatro olarak bakmıyoruz. Kerbela, olması gereken, yansıtmamız gereken, unutulmaması gereken bir olay olarak bakıyoruz. Elimizden geldiğince her daim Kerbela’yı yaşatmaya çalışıyoruz. ‘Hüseyin’ olmak zorundayız. Kerbala’ya neden gitti, bunu anlatmak zorundayız. Çünkü kadınla ve çocukla bir ordu olunmaz. Hüseyin’in oraya gidiş amacı çok farklıydı. Hüseyin, asla bir taht kavgasında veya siyasi bir kavgada değildi. Hüseyin, mazlumların sesi olmak için oraya gitti ve mübarek başından oldu. Cumartesi akşamı, birlikte ağlayıp, Hüseyin’i birlikte anlayacağız. En önemlisi bu.”

Yıldırım, sanatseverleri, Kerbela aşkı olan herkesi Cumartesi günü saat 19.30’da Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’ne beklediğini söyledi.

Bilet satışları Tuğrul Kitapevi ve Simge Butik’te yapılıyor.