KAVAK: 'YETKİLİLERİN GEREKLİ İLGİYİ GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ'

Başak MERAL GÜNDÜZ/ 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da  meydana gelen depremde bir çok bina yıkılmış çoğu da hasar görmüştü.Depremin üzerinden yedi ay geçmesine rağmen yıkımlar devam etmektedir.

KAVAK: 'YETKİLİLERİN GEREKLİ İLGİYİ GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YIKIMLAR ESNASINDA BEYAZ TOZUN(ASBEST) ÇIKTIĞINI GÖRÜYORUZ

Lösev Elazığ İl Temsilcisi Ayşe KAVAK, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “Lösev olarak günlerce yaptığımız araştırma ve ilimizdeki gözlemler sonucunda binaların yıkımı sırasında çıkan beyaz tozun bizlere zarar vereceğinin kanısına varmış ve dile getirmiştik.Sözünü ettiğimiz beyaz duman yani Asbest,olup bu maddenin insan sağlığına çok büyük zararı olduğunu tespit ettik.Tespitlerimiz sonucunda Asbest lifleri, çeşitli nedenlerle havaya salınan bu liflerin solunmasıyla vücuda girerler. Bu lifler vücuda girdikten uzun yıllar sonra sağlık sorunlarına yol açabilmektedirler.Bizler de yıkımlar esnasında beyaz tozun çıkmakta olduğunu gördük.”dedi.

NEDEN CİDDİYE ALINMIYOR?

Lösev Elazığ Temsilcisi Ayşe Kavak”Yıkımların olduğu noktalara gittiğimde tam da yıkım olduğu esnada su kullanılmadığını görüyorum.Çalışanlara neden su kullanılmadığını sorduğumda aldığım cevap, “Tankerimiz su almaya gitti “ya da “Bize yeterli su gelmiyor”.Yıkımların çokça yapıldığı ilimizde sadece birer araç mı gönderiliyor acaba?Neden ciddiye alınmıyor? Asbest solunduğu vakit direkt ciğerlere yapışıp kalan ve solunumu zorlaştıran daha sonrasında da kansere dönüşebilen bir maddedir”dedi.

Ayşe Kavak”Biz Lösev olarak;soluduğumuz havamızı kirleten ve zamanla bizi hasta edecek bu zehirli maddeye karşı yıkımın ve hafriyat temizlenme çalışmalarının usulüne uygun ve kamuoyundaki kaygıları azaltacak şekilde şeffaf bir şekilde yapılmasını diliyor; yetkililerimizden gerekli hassasiyeti bekliyoruz”dedi.