Karşıyakalılar Kentsel Dönüşümü Bekliyor!

Tamer ÖREN - Elazığ Karşıyaka Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm nedeniyle mahalleye hizmet gelmediğini söyleyerek  kentsel dönüşümün biran önce mahallelerinde başlamasını istiyor.

Karşıyakalılar Kentsel Dönüşümü Bekliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak  mahallelerimize  giderek  muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın  sesi olmaya devam ediyoruz. Bu hafta şehrin Doğu tarafındaki mahallelerimizden olan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı İmam EYBEY ve bazı mahalle sakinleriyle  mahallenin sorunlarını  konuştuk.

MAHALLEMİZDE DE TOKİ KONUTLARI  YAPILSIN

Bu şehrin doğusu ile batısı arasında yapılan hizmetin aynı olması için çok mücadele ettiğini dile getiren Karşıyaka Mahallesi Muhtarı İmam EYBEY “ Hala da ediyorum. Fakat; maalesef ben söylüyor ben diniliyorum. Belediye başkanımızdan, milletvekillerimizden  bu yatırım dengesizliğinin giderilmesini bekliyoruz. Örneğin; TOKİ konutları hep şehrin batısında yapılıyor. 10 blokta  bizim mahallemize yapsınlar. Buradaki insanlara da yazık değil mi? Burada yaşayanlar da şehirde oturuyor. Burada yaşayanlarda Elazığlı ve vergi veriyor, askerlik görevini yerine getiriyor. Bütün vatandaşlık görevini yerine getiriyorlar. Durum böyleyken bu yatırım ayrımı neden yapılıyor. Bize neden hizmet gelmiyor.  Kentsel dönüşümün mahallemize bir an önce girmesi şart çünkü; biz çok geri kaldık. Tabiri caizse biz kaplumbağa gibi yürümeye başladık. Mahallemiz için çok önemli bir konu bu.  Kentsel dönüşüm olacak diye yol yapılamıyor. Doğalgaz hizmetleri yapılmıyor.

Otobüs Duraklarımıza cam takılsın

Mahallemize yeni 4 adet otobüs durağı yapıldı. Sadece birinin etrafı camla kaplandı. Diğer duraklarımıza bir an önce takılmasını bekliyoruz. Sadece bir yerde mi yağmur yağıyor? Ana cadde üzerinde bir otobüs durağımız var. Oraya sürekli araç park ediyorlar. Ben kaç defa başvuru yaptım  parkı önlemek için birkaç tane duba dikelim diye. Ulaşım müdüründen kaç defa rica ettim. Yani bir işçinin 1 saatini almayacak bir  iş için bir aydır onunla uğraşıyorum. İnsaf yani, çözülemeyecek ya da belediyeyi masrafa sokacak pahalı bir şey de istemiyoruz.

Otobüslerimiz Artık 2 saatte bir geliyor

Önceleri yarım saatte bir saatte bir gelen belediye otobüslerimiz artık mahallemize 2 saatte bir bazen 4 saatte bir uğruyor. İspat isteyen herkese de bunu ispatlarım.  Belediyemizin otobüsleri para almıyor ELZ kart istiyorlar. Vatandaşlarımız da maalesef bu duruma hala alışamadı. Vatandaşımız bu düzene alışamadı. Hala Ortaçağ’da yaşıyoruz. Eskiden olduğu gibi halk otobüsleri gelsin. Yani şehrin diğer mahallelerine halk otobüsleri gidiyor. Oralara giden araçlar Karşıyaka’ya gelemez mi? Bir an önce eski sisteme dönüp her saat başı mahallemize otobüsün gelmesini bekliyoruz.

 Belediye başkanımız tarafsız ve adil bir şekilde hizmet ediyor

Ben aslen Tunceli’nin Mazgirt ilçesinin Sülüntaş    köyündenim. Bizim köyümüze çok amaçlı bir salon yaptık. İstenildiğinde, taziye evi , cem evi, düğün evi, üst katında misafirhane olarak kullanılacak çok güzel bir yer yaptık. İnanın Elazığ’da  öyle bir yer yok. Geçen bir taziyemiz oldu köye gittiğimde masa ve sandalyelerin eksik olduğunu gördüm. Sayın belediye başkanımıza bu konuyu dile getirdim. Sayın başkanımız ihtiyacımız olan   10 masa 60 sandalyeyi  gönderterek anında o eksiğimizi giderdi. Maddi olarak çok olmasa da bizim için çok önemliydi. Bunun için başkanıma özellikle teşekkür ederim. Bu belediyemiz için çok para değil ama; bu başkanımızın ne kadar tarafsız hizmet ettiğini kanıtladı. Bizim yöremizde çok makbule geçti. Herkes bunu anlatıyor. Ben gazeteniz aracılığıyla bir kez daha başkanımıza teşekkür etmek istiyorum.

Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden  bazı vatandaşlarımızın  görüşleri ise şöyle:

Fethi  GÜNDEM: 1969’tan beri bu mahallede oturuyorum.  Mahallemize  hizmet gelmiyor. Belediye otobüsleri yolcu az diye sefer sayısını azaltı.  65 yaş üstü vatandaşlarımız otobüslere el kaldırıyor almıyorlar.  Kentsel dönüşümün bir an önce mahallemizde başlamasını bekliyoruz.  Ak Parti’ye en yüksek oy veren mahallelerimizin başında geliyoruz. Yine de siyasilerimiz seçimden seçime geliyor. Ben Şehrin doğusu ile batısı arasında hep ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.

Ali GEZER: 27 senedir bu mahallede oturuyorum. Kentsel dönüşüm istiyoruz. Mahallemizin sorunlarıyla ilgilenen yok. Siyasilerimizden kimse bugüne kadar mahallemizde gelip gezmedi. Sorunlarımızı dinlemedi.  Otobüslerimiz 1 aydan fazla süredir artık 2 saatte bir geliyor. Bunun acilen düzeltilmesi lazım.

Mehmet DEMİRBAĞ: 40 yıldır mahalle sakiniyim. Kentsel dönüşüm gelecek diye yollarımız yapılmıyor. Sokaklarımıza doğal girmiyor. Ulaşım sorunumuz var. Mahallemizin birçok sorunu var ama; ilgilenen yok.

Veysel AYDIN: 23 yıldır bu mahallede esnaflık yapıyorum. Karşıyaka mahallesi olarak hiçbir hizmet alamıyoruz. Kentsel dönüşümün adı var sadece. Varsa gerçekten bir an önce başlasınlar. Yok gelmiyorsa halk kendi evlerinin tamiratını yapıp otursun. Yol yapılmasını bekliyoruz, kentsel dönüşüme takılıyoruz.  Doğalgaz istiyoruz  ona takılıyor. Vatandaş evini yapacak kentsel dönüşüm yüzünden bekletiyor. Mücahit YANILMAZ buranın  İzmir Karşıyaka olacağını söylemişti  seçim vaadinde hala bekliyoruz.

 Ruhi DEMİRBAŞ: Mahallemizin sakinleri hep fakir ve gariban insanlar. Yatırımları hep diğer yerlere yatırıyorlar.  Cumhurbaşkanımız bizim bu halimizi görmesin diye  şehir merkezine buradan götürmek yerine istikametini değiştirip  Güney Çevreyolundan götürdüler. Milletvekillerimizi seçimlerde görüyoruz bir de Asri Mezarlıkta mezarları varsa onları ziyaret ederken. Şahinkaya bir köydü. Burada sorsak birçok kişi bilmez orada bir daire 400 bin liradan başlıyor. Bizim burada 35-40 bin lira evler. Bizim burada oturanlar da vatandaş değil mi? Biz vergi ödemiyor muyuz? Bize de hizmet gelsin. Çevre düzenlemesi yapılsın mahallemizde. Daha güzel bir yerde yaşayalım.