İyi Parti Hangi Partiyle Birleşir?

31 Mart yerel seçimleri sonuçlandı. İlimizde CHP ve İyi Parti hariç hemen her parti belediye kazandı. Ak Parti, Yeniden Refah Partisi, MHP, BBP ve Saadet Partisi ilçe ve belde belediyeleri kazandılar. 

İyi Parti Hangi Partiyle Birleşir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim sonrası Ak Parti, YRP, BBP ve Saadet partisinden seçim değerlendirmeleri gelirken, CHP ve İyi Parti’den bir açıklama gelmedi.

CHP her ne kadar Elazığ’da belediye kazanamamış olsa da ülkenin birçok yerinde kazanmış olmanın rahatlığıyla Elazığ siyasetinde gücü ve varlığını artırmaya devam ederken İyi Parti’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Önümüzdeki günlerde gidecekleri ve Akşener’in aday olmayacağı kongreden kimin genel başkan olacağına yönelik bir belirsizlik yaşayan İyi Parti’nin,  seçilecek yeni genel başkanına bakarak partinin devam edip etmeyeceğini daha rahat söyleyebiliriz.

Eğer Koray Aydın genel başkan olursa parti ülkücü bir kimliğe bürünür ve bu misyonun asıl partisi olan MHP var olduğu için herhangi bir atılım yapması çok mümkün olmayabilir.

Ancak genel başkan, ortanın sağına ve merkeze hitap eden, toplumda heyecan ve umut oluşturan bir isim olursa partinin yeniden yüzde 6-7 bandına çıkması mümkün olabilir.

Görünen o ki İyi Parti, kongre sonrası MHP’lileşecek ve aslı dururken de kimse kopyasına teveccüh etmeyeceği için iki yıl içinde MHP ya da Ak Parti ile birleşme kaçınılmaz olacak.