İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi

2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeni ile yapılan İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2016 yılında bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Mehmet Akpınar'ın adının verildiği ve bu yıl eğitim öğretime açılan Şehit Mehmet Akpınar İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 10.00’da başlayan programa Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK, şehit Mehmet AKPINAR’ın ailesi, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın ilk konuşmasını okul müdürü Fethi Ahmet ERSARI yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK programda yaptığı konuşmada, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan sevgili öğrencilerimize, velilerine, arkadaşlarına ve bu onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da en büyük amacımız yüreği insan sevgisi ile dolu, milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı insan, iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirmektir. Ailelerin, toplumların, ülkelerin, cemiyet ve milletlerin geleceği, yetiştirecekleri yetenekli ve sorumluluk sahibi gençlerin varlığına bağlıdır. Zamanın nesnesi değil, öznesi olan bir gençlik, geleceği inşa edebilir” dedi.

Öğrencilere de hitap eden GÜRTÜRK, “Sizler geleceğin teminatısınız. Gelecek sizin düşüncelerinizle, fikirlerinizle şekillenecektir. Bu nedenle dünyayı yorumlama ve algılayışınız, sayılar üzerinden değil, değerler üzerinden olmalıdır” dedi.

Müdür GÜRTÜRK’ten sonra söz alan Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını diledi. Başkan YANILMAZ konuşmasında belediye olarak her zaman okullara ve eğitime destek vereceklerini ifade etti. YANILMAZ; “Elazığ Belediyesi olarak okullar açılmadan önce, bütün okulların etraflarındaki hijyenik çalışmayı, temizlik çalışmayı yaptık ve bitirdik. Son 3 yıl içinde ise tam 135 okulumuza değişik isteklerini, arzularını peyzajdan tutun basket sahasına, voleybol sahasına okulun içindeki bir takım çalışmalarda dahil olmak üzere yaptık, bitirdik ve yine teslim ettik. Bu çalışmaları bir kereliğine değil ihtiyaç olduğu her zaman yapmak üzere bütün ekiplerimiz organize oldu” dedi.

Başkan YANILMAZ’dan sonra bir konuşma yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Vali KALDIRIM yaptığı konuşmada 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde tüm hazırlıkların planlı bir şekilde yürütüldüğünü ve yeni eğitim öğretim yılına konulan hedefler doğrultusunda yeni bir vizyonla başlandığını söyledi. Vali KALDIRIM konuşmasında Elazığ’ın önemli bir eğitim merkezi olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi: “Gençliği iyi donatmamız, özellikle değer yüklü yetiştirmemiz gerek. Çocuklarımıza milli ve manevi değerleri teçhiz etmeliyiz. Onlara değer yüklemeliyiz. Ahlaklı nesiller haline getirmeliyiz. Eğitim kurumlarımızla dünyada hedefleri olan bir ülkeyiz. Dünyaya açık, dünya insanı olarak yetiştirmeliyiz. İlimle, bilimle, sanatla, kültürle iyi donatılmış olarak yetiştirmek önemli. Dünyada artık yeni nesil alanları var. Bu yeni nesil alanlarını çok iyi yakalamalıyız. Yeni alanları, yeni gelişim alanlarını çok iyi yakalayıp bu noktada ihtiyaç duyulan insan kaynağı planlamasını yapıp ona göre teçhiz etmeliyiz. Ona göre eğitim planlaması yapmak gerçekten önemlidir.”

Halk Eğitim Merkezi tarafından Çatalçeşme Mahallesi’nde açılan okuma yazma kursuna katılan Gülen Bağçıoğlu, okuma yazma öğrendikten sonra hayatının birçok açıdan değiştiğini kaydetti. Bağçıoğlu; “Okuma yazma öğrendikten sonra hayatı birçok açıdan değişen ev hanımlarından biriyim. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı kurs sayesinde okuma yazmayı öğrendik. Bizim gibi azimli kadınlar okuma yazma kursları ile büyük bir takdir topladı. Bizim için geç oldu ama okuma yazma öğrendiğim için çok sevinçliyim” dedi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Halk Eğitim Merkezi’nce açılan kurslarda okuma yazma öğrenen kursiyerlere belgelerinin verilmesi ve Beyaz Bayrak Projesi’nde uygun görülen okullara bayraklarının teslim edilmesinin ardından halk oyunları gösterileri ile son buldu.

Programda ayrıca Şehit Mehmet Akpınar’ın ağabeyi Ersan AKPINAR’a Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK tarafından plaket takdim edildi.