İHA EĞİTİMİ SONA ERDİ

Erol KARA /Fırat Üniversitesi ve Sivil Havacılık Genel müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen İnsansız Hava Aracı eğitim kursu tamamlandı.

İHA EĞİTİMİ SONA ERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eğitim salonunda düzenlenen eğitime Elazığ, Bingöl ve Tunceli'den gelen çok sayıda gazeteci katıldı.

İki gün süren eğitim kursunda Fırat Üniversitesi Sivil havacılık MYO hocaları ile Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden çok sayıda akademisyen İHA tanıtım, Seyrüsefer ve Operasyon, Avuyonik Sistemler, Kumanda edilebilir sistemler, Hava Aracı ve Uçuş Prensipleri, Bakım ve Onarım, Hava Hukuku ve Sorumlulukları konularında eğitim verdi.

İki gün süren eğitim sonrası katılımcılar uygulamalı uçuş ile eğitimlerini tamamlarken, İHA-0 kursunu bitirenlere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuş ehliyeti ve sertifikası verileceği öğrenildi.

Bilindiği üzere İnansız hava aracı olan drone'un ehliyetsiz ve izinsiz olarak kullanılmayacağı SHGM tarafından kanunla sınırlanırken, izinsiz uçuş yapanlar hakkında yasal işlemler yapılacağı daha önce duyurulmuştu.