'HAZIRIZ, HABER BEKLİYORUZ'

24 OCAKTA YAŞADIĞIMIZ 6.8 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONRASI TÜM ÜLKE SEFERBER OLMUŞ VE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ İLİMİZDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ. BU YARDIMLARI UNUTMAYAN ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, 6,6 ŞİDDETİNDEKİ İZMİR DEPREMİNİ DUYDUĞU AN, İLGİLİ BAKANLARI ARAYARAK 'HAZIRIZ' DİYEREK VEFASINI GÖSTERDİ

'HAZIRIZ, HABER BEKLİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde 24 Ocak tarihinde yaşanan ve 39 hemşerimizi kaybettiğimiz 6.8 şiddetindeki depremin hemen ardından yurdun dört bir köşesinden gelen arama kurtarma ekipleri ile çok sayıda hemşerimiz canlı olarak kurtarılmış ve büyük başarılara imza atılmıştı.

TÜRKİYE SEFERBER OLMUŞTU

Yaşadığımız 6.8 şiddetindeki depremin ardından hemen her bölgeden ve her şehirden gelen arama kurtarma ekipleri ile anında kurulan çadırlar ve aşevleri ile halkımızın imdadına  yetişen resmi görevliler ile gönüllüler tarafından büyük başarı hikâyeleri yazılmış ve yüzlerce hemşerimiz enkaz altından çıkartılmıştı.

YOLA ÇIKMAYA HAZIRIZ

24 Ocakta yaşadığımız depremin tüm anlarına tanıklık eden ve her bir çalışmanın bizzat içinde olan, yaralılar kadar vefat eden hemşerilerimiz de enkaz altından çıkarılışına ve bu çalışmalar esnasında zamanın ne kadar önemli olduğuna şahitlik eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İzmir’de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremi duyar duymaz anında ilgili bakanları arayarak ekipleri anında göndermeye hazır olduklarını ifade etti ve bu düşüncesini sosyal medya hesabında paylaştı.

Başkan Şerifoğulları sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Arama ve kurtarma çalışmalarına ihtiyaç olması halinde, itfaiye ekiplerimiz #deprem bölgesine hareket etmek için hazır. Geçmiş olsun İzmir”

BAKANLAR BÖLGEDE

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında olan 6.6 büyüklüğünde depremin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi.

Bakanların bölgeye gittiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Erdoğan, “İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.” dedi.

“SİZİ EN İYİ BİZ ANLARIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, İzmir Afet Koordinasyon merkezinden gelecek habere göre ekipleri her an yola çıkacaklar gibi bekletirken, bazı sivil toplum kuruluşları da kendi imkân ve gönüllü ekipleriyle İzmir’e hareket ettiler.

“Sizi en iyi biz anlarız” sloganı ile organize olan ve İzmir’e hareket eden STK’ların afet koordinasyon merkezinin talimatları ile deprem bölgesindeki çalışmalarda görevlendirileceği ifade edildi.