HAZARBABA KAYAK MERKEZİ İLGİ TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR!

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/İlçemizin güneyinde bulunan 2.347 metre  yüksekliğindeki Hazarbaba  dağında  yapılan  'Hazarbaba  Kayak  Merkezi'  kayak  sporuna  elverişli  pisti,   telesiyeji  ve  kafeterya  imkânları  ile  hizmet  vermeye devam ediyor.

HAZARBABA KAYAK MERKEZİ İLGİ TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Hazarbaba Kayak Merkezi Müdürü Taner DURMUŞ tesis hakkında  gazetemize açıklamalarda bulundu;

HAFTA SONLARI ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYORUZ

Tesisimiz,hafta sonları 4 bin civarında ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyoruz.Bu yıl yenilik olarak kayak pistimizi yeniledik,snowboard pistimiz yapıldı. Diyarkakır,Mardin,Urfa,Batman,Mardin,Siirt, Adana ve Malatya'dan gelen  kayak severlerimiz var.Kayak dersi alan ziyaretçimiz oldukça fazla.Bu yıl gecikmeli olarak kar yağışı başladı ama sezon 15 Marta kadar inşallah devem edecek.Kayak merkezimize giden yol devamlı olarak açık tutulmaktadır.1100 metre  telesiyeji ve mekanik tesislerimiz standartlara uygundur.Sivrice  ilçemizin turizmine büyük katkısı bulunan Hazar Gölümüze tepeden selam verir gibi mağrur bir şekilde duran ve 1850 m rakımda muhteşem manzaraya hakim bir şekilde duran Hazarbaba Kayak Merkezimiz halkımızın hizmetindedir.

HEM PROFESYONEL HEM AMATÖR KAYAKÇILAR İÇİN OLDUKÇA UYGUN

 Hazarbaba Kayak Merkezimiz hava alanına 22 km ve demir yoluna 5 km'lik mesafe ile vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkanı sunmaktadır. İlçemizden 6 km mesafede, Hazarbaba dağına yapılan kara yolu ile tırmanıştan sonra ulaşılabilmektedir.Hem profesyonel hem amatör kayakçılar için oldukça uygun olan pistlerimiz  de rahatça kayabilirsiniz.Toplamda 8 adet pistin bulunduğu kayak merkezimiz de pistlerin uzunluğu ise 3 km civarındadır. Sivrice’den kayak merkezine gitmek için araç kiralayabilirsiniz.

 

TESİSİMİZ DE KARMOTORU,SNOWBOARD,TELESİYEJ YAPILMAKTA;

Profesyonel kayakçıların da ilgi gösterdiği, telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yapılabilen tesisimiz de şuan vatandaş kayak yapmanın keyfini çıkarırken, kayak öğrenmek isteyenlere için de kurs veriyoruz.Tesisimize ulaşım kolaylığı önemli bir avantaj..Geçen sezon 40 bine yakın ziyaretçimiz oldu. İstanbul ve Ankara gibi yurt dışından gelen misafirlerimiz de var...Hafta sonları da  okullarımız geliyor yoğunluğumuz oldukça fazla diyebilirim.Bununla birlikte Hazar gölü manzaralı olan Kayak merkezimiz fotoğraf çekimi yapmak için de ayrıca bir öneme sahiptir.

 

DOĞRU KAYAK EĞİTİMİ UZMANINDAN ALINIR;

 

Doğru  kayak eğitimi  uzmanından, yani  Kayak  Öğretmeninden  alınır.

Yanlış  kazanılan  yeteneği  düzeltmek  imkansız  denecek kadar  zor  bir  rehabilitasyon   sürecidir.Yanlış  eğitim  kayma yeteneğini geliştirmeyeceği gibi koordinasyonunuzu bozacak, mutsuzluğunuza neden olacaktır , belkide hiç istemediğimiz bir durum doğacak kayak sporundan sizi soğutacaktır.Kayak teknikleri pistlerin ve  kar durumundan dolayı zorunlu olarak, ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır, pistin yapısı , karın durumu   hangi tekniği gerektiriyorsa o an o tekniği kullanarak o bölgeyi geçersiniz .her kayma  tekniği   kendi başlarına pistin bir bölümünü geçme işine yararken  bir üst tekniğinde içinde anlık vardır. 

 

Sonuçta, doğru öğreneceğiniz kayma teknikleri sayesinde yeteneğiniz arttıkça kayak sporundan alacağınız keyif de artacaktır.Uygun tekniği bilmiyorsanız o noktada zorlanacak belkide  hiç istenmeyen ,kayak kazası  yapacaksınız.Kayma  teknikleri  eğitim  alacaksanız  . öğretim metotları hususunda (Kayak ekolü ) eğitim  görmüş , hatta uzun  yıllar  kayak  sporunda yarışmacılık  yapmış   kayak & snowboard  öğretmenlerinden  eğitimlerinizi  alınız ,eğitim  başlamadan önce  de  bu  kişiden kayak öğreticisi diploması  ve çalışma belgesi  olup olmadığını  sormanız  sizin  menfaatinizedir.

 

 

AMACIMIZ VE MİSYONUMUZ

 

Hazarbaba Kayak Merkezi olarak amacımız ve misyonumuz ; İnsanlara spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle sağlıklı bir yaşam için spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmaktır.

Verilen tüm hizmet alanlarında; kaynaklarını verimli ve etkin kullanarak, toplumun yaşam kalitesini ve memnuniyetini arttırıp spor hizmetleri noktasında öncü olmak ise vizyonumuzdur.