GÜZEL GÜNLERE HAZIRLIK

KORONAVİRÜS SEBEBİYLE VATANDAŞ EVDE KALIRKEN ELAZIĞ BELEDİYESİ BU DURUMU FIRSATA ÇEVİRİYOR VE ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK ÖNEMLİ HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRİYOR

GÜZEL GÜNLERE HAZIRLIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını dolayısıyla ülke ve şehir halkı olarak evde kaldığımız günlerde bu durumu avantaja ve fırsata çeviren Elazığ Belediyesi, salgınla mücadele kapsamında ilaçlama, dezenfekte çalışmaları ve genel temizlik hem yeni yol ve bulvar açma, çok kullanılan cadde ve bulvarların asfalt ve kaldırımlarını  yenileme, hem peyzaj hem turizm bölgesi Harput’taki çalışmalarıyla göz dolduruyor.

YENİ YÜZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, rutin çalışmalarına yeni bir ivme kazandırıp korona günlerinde hemşerilerimizin evlerde kalmasını fırsat bilerek şehrin çehresini değiştirecek ve hayat normale dönüldüğünde insanlarımızın beğenisi kazanacak ve şehrimizi  çok farklı ve güzel kılacak  hizmetlerini büyük bir tempoyla sürdürüyor.

HARPUT, SEZONA HAZIRLANIYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kadim kültürümüz ve tarihimizin merkezi olması dolayısıyla ayrı bir önem ve değer verdiği tarihi Harput’ta yapılan çalışmalar göz dolduruyor.

Her ne kadar bugünlerde vatandaşın sınırlandırmalar ve yasaklar sebebiyle çok gitme imkânı olmasa da Harput’taki değişim hem belediyenin sosyal medya hesaplarında hem de Harput Muhtarı Zülfü Demirpolat’ın paylaşımlarında net olarak görülüyor.

HARPUT’A ÖZEL ÇALIŞMA

Tarihi Harput için özel bir çalışma ortaya koyan Elazığ Belediyesi ekipleri, peyzaj çalışmaları yanında, tarihi vurguyu ve ruhu öne çıkaracak objeleri alanlara yerleştiriyorlar.

Harput’un içi kadar Harput’a çıkan bulvar üzerindeki orta refüj ve kaldırımlarda da hem gece hem de gündüz görsel şölen oluşturacak figür ve başta dikey bahçeler olmak üzere dekoratif çalışmalar yapan Elazığ Belediyesi, bu yenilikleri ile bayram sonrası hemşerilerine sürprizlerle dolu bir tarihi mekan hazırlığını hummalı çalışmalar sergileyerek yürütüyor.

KAVŞAKLAR NEFES OLUYOR

Elazığ Belediyesi’nin yeşil alan ve peyzaj düzenlemesinde en çok dikkat çeken ve beğeni toplayan çalışmalarından biri de orta kavşaklara uygulanan yeni figür ve objeler.

Her biri farklı bir çizgi ve özellik taşıyan kavşak düzenlemelerinde doğal taşların ve yeşil dokunun büyük bir ustalık ve sanatla harmanlandığı çalışmalar insan ruhuna huzur verdiği gibi vatandaşlara nefes oluyor.

YOLLAR TAMAMLANIYOR

Koronalı günlerin bittiğinde Elazığlı hemşerilerimiz yepyeni bir Gazi Caddesi ve Vali fahri bey Caddesi bekliyor. Bu iki caddede de çalışmalarda sona gelindi. Bayrama kadar birkaç önemli caddenin daha aynı şekilde yenilenmesi bekleniyor.

ŞEHİR GÜZEL GÜNLERE HAZIRLANIYOR

Elazığ Belediyesi, tüm bu çalışmalarla vaka sayındaki azalmalar ve salgının hızının kesildiği açıklamalarıyla bayram öncesi esnetilecek ve en azından sosyal mesafe ve diğer şartların yerine getirilmesi ile evden çıkacağımız ve şehri yeniden yudumlayacağımız günlere hazırlanıyor.

Uzun süre evde kalmanın ruh haliyle sosyal izolasyon ve mesafe kuralına uyarak kendimizi dışarı atacağımız günler için şimdiden çalışan Elazığ Belediyesi, tüm bu hizmetleriyle hem şehrin genelinde ortaya koyduğu büyük değişim ve gelişimiyle bayramda vatandaşlardan takdir ve teşekkür almış olacak.