İYİLİK HERKESTE GÜZELDİR

İYİLİK HERKESTE GÜZELDİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı cenahlarda bazı şeylere daha bir sahip çıkma ve sahiplenme güdüsü var. Birisi en iyi Müslümanın kendisi olduğunu iddia ederken birileri en iyi sosyalistin kendisi olduğunu düşünür. İyilik etmenin kendisine herkesten daha çok yakıştığı vehmine kapılanlar kadar, başkalarının yaptığı iyilik ve hayır hasenatın makbul olmadığı gibi görüşleri önde tutanlar da yok değil.

Oysa bazı değerler evrenseldir ve herkeste güzel durur ve herkese yakışır. İyilik yapmak, mağdur ve mazlumun elinden tutmak her zaman ve zeminde güzeldir ve desteklenmelidir.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerin başlattıkları yardım kampanyalarının durdurulmasının yanlış olduğunu bu köşeden ifade etmiş ve bu durdurmanın gerekçesinin çok de makul olmadığını belirtmiştik.

Yardım kampanyası durdurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yasaklamanın sonrasında da boş durmadı ve koronavirüs pandemisi sürecinde artırdığı sosyal yardım projelerine bir yenisini ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, küresel salgın nedeniyle evde kalma zorunda olan ya da işini kaybeden vatandaşlarla dayanışmak amacıyla geliştirilen “askıda fatura” uygulamasını başlattı.

Birçok işyerinin kapandığı, çok sayıda insanın işsiz kalması dolayısıyla başta doğalgaz, elektrik ve su faturaları olmak üzere birçok faturasını ödeyemediği günlerde “askıda fatura” uygulaması büyük takdir topladı.

Uygulama şöyle işliyor: İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB’nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan, ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayacak; İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturalarının bilgisini buraya yazacak. Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyenler buradan ödemelerini yapacaklar.

Bu zor günlerde İBB’nin yaptığı çalışmayı anlamlı bulduk. Dedik ya hayır ve hasenat, halka destek ve katkı, kimden gelirse gelsin doğrudur, güzeldir ve makbuldür.