Gözler İstanbul'da

Seçim yasakları kapsamında anket yayınlamak suç ama adayların kendileri katıldıkları televizyon programında rahatlıkla anket sonucu açıklıyorlar.

Gözler İstanbul'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu  açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını ifade ederek, "31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucu söylüyorum." dedi.

Görünen o ki 31 Mart yerel seçimlerinin kalbi İstanbul’da atıyor ve heyecanı burada yaşanıyor.

Her ne kadar İmamoğlu tarafını destekleyen anketlerin bir çoğunda seçimi CHP alıyor gibi gösterilse de Ak Parti ile aralarında ciddi bir rekabet var. Oyların kaderini kararsızlar ve seçimi CHP almasın diye Kurum’a oy verecek Yeniden Refah Partisi seçmeni belirleyecek.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adaylarını çekmek için İsrail ile ticari alışverişin kesilmesi, Kürecik radar üssünün kapatılması ve emeklilerin maaşlarının 20 bine çıkartılması şartını koşsa da hükümetin bu aşamada bu taleplere karşılık gelecek bir adım atması mümkün değil. Atsaydı şimdiye kadar çoktan atardı zaten.

Ancak Erbakan’ın bu çağrısına ve hükümetin bu çağrıları dikkate almamasına rağmen YRP seçmeninin yüzde 60-70’i Murat Kurum’a oy veriyor.

Bunda Kurum’un YRP seçmenlerine yönelik tutumları, naif çağrısı ve davetinin etkisi büyük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partinin üst düzey yöneticileri  YRP’yi Siyonizm’e hizmet etmek  gibi ağır bir ithama maruz bıraksalar da Kurum, bu konuda daha hassas ve doğru bir politika izledi. Umarız YRP oylarının desteğiyle Kurum İstanbul’u yönetme konusunda yetki alır ve depremlere karşı İstanbul halkının rahat uyumalarını sağlar.