ACIDAN RANT DEVŞİRMEK !

Saldırılar oluyor, 100'e yakın insanımız vefat ediyor, dünya bir bardak suda ülkemizi boğmaya çalışıyor fakat HDP eş başkanları gülüyor, keyif ediyor

ACIDAN RANT DEVŞİRMEK !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saldırılar oluyor, 100’e yakın insanımız vefat ediyor, dünya bir bardak suda ülkemizi boğmaya çalışıyor fakat HDP eş başkanları gülüyor, keyif ediyor.

Ankara’da menfur saldırı sonrası bir gün sonra alana giden Selahattin Demirtaş, gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş ve acıdan rant devşirmek için Ankara'daki Sıhhiye Meydanı'nda bir konuşma yaparak HDP'ye oy istemiş.

Bunu yapmakla da kalmayıp bıyık altından hatta aleni gülüşmeleri resim karelerine yansımış.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 100’e yakın insanımızın öldüğü saldırının olduğu meydanda yaptığı konuşmada 1 Kasım'a oy istedikten ve orada bulunan insanların yoğun tezahüratı altında yüzündeki ifade tebessüme dönüştü.

SIRRI SÜREYYA DA GÜLÜYOR

Gezi olaylarının baş provokatörü olan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Sıhhiyedeki törende oldukça keyifli göründü. 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu isimler yürüyüş halinde iken HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yanındaki kişi ile gülerek bir şeyler konuşması alanda bulunanların da dikkatlerini çekti.  

İşte acıdan rant çıkarmak. Hem de üzerlerine basarak milletvekili oldukları insanların canları ve kanları üzerine… Yazık oldu demokrasi ve barış için yürüyüp de hayatını kaybedenlere. Onlar kendi vefatlarının ardından bu toplantıyı hayal edebilselerdi değil bu toplantıya katılmayı onların karşısında olurlardı.

 

TENCERE-TAVA

Son günlerde yaşanan terör olaylarının arkasında Ak Parti hükümeti olduğuna kendini inandıran çevreler tencere tava  sesleriyle iktidarı protesto ediyorlar. Aslında yazının başlığının tencere-tava olarak yazılmasının daha doğru olacağını ben de biliyordum. Ama kasten tencere tava kelimelerini kullandım. Bunu da tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş atasözüne dayanarak yaptım.

Neden mi? Nedeni şu: yıllar önce de bu kesimler kendini tencere ve tavalarıyla kendilerini göstermişlerdi. Onlar sözüm ona o günlerde yaşanan Ergenekon, faili meçhuller ve gizli ellere dikkate çekmek için bunları yapıyorlardı.

İşte tam da onların taleplerine denk gelecek önemli çalışmaları Ak Parti başlattı ve faili meçhuller ve Ergenekon yapılanmaları çökertildi. Ancak ve ne yazık ki, sürekli aydınlık için bir dakika karanlık deyip ışık söndürme eylemleri yapanların istedikleri üzerine vesayetçilerin üzerine giden Ak Parti yine aynı çevrelerce protesto edildi.

Tüm bu yaşananlar da gösterdi ki bazı kesimlerin aydınlık, kalkınma ve ilerleme diye bir derdi yok. Onların tek derdi bazı tencerelere kapak olma yarışı. Tencere düşmüş kapağını bulmuş demekten ziyade bu kesimlere içi zehir dolu tencerelere cahilce kapak olmayı özgürlük sanan zavdigerılar demek daha uygun olur.