FIRSATÇILARA TAVİZ YOK

Başak Meral Gündüz/Son günler de meydana gelen dolar artışını fırsat bilerek zam yapan esnaflar ile ilgili Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz esnaf odaları istişare toplantısı gerçekleştirdi.

FIRSATÇILARA TAVİZ YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Oda Başkanları ile istişare toplantısı düzenledi.

İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye’nin ABD merkezli ekonomik saldırılarıyla karşı karşıya kaldığı son dönemlerde ortaya çıkan kriz fırsatçılarına karşı topyekûn bir mücadele vermek amacıyla şehrimiz ekonomisine yön veren Ticaret İl Müdürü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri ile Oda ve Borsa Başkanlarının katılımıyla toplantı yaptı.

 

ESNAF ODALARINDAN TAM DESTEK

ETSO Başkan Vekili Mustafa Tetik, Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mithat Ulaş, Sıhhi Tesisatçılar Oda Başkanı Mehmet Çete, Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, Bakkal Odaları Kadın Esnaflar Temsilcisi Leyla Yıldırım, Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Fırıncılar Odası Başkanı İlhami Yıldız, Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt, Lokantacılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan, Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı ve Terziler Odası Başkanı Erdem Özatlı katıldı.

 

BİZİM BİR MAHALLE KÜLTÜRÜMÜZ VAR

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ Bizim bir mahalle kültürümüz var. Mahalle kültürümüzün özü de esnafa dayanır. Eğer mahalle esnafı varsa mahalledeki esnaf vatandaşla birlikte ve oradaki oturanlarla, ev sahipleriyle hem hal ise mahalle kültürü vardır. Biz de bir anne bir baba çocuğunu fırına gönderirken ona para verme ihtiyacı da duymaz veya bakkala gönderirken, kasaba gönderirken, manav gönderirken para verme ihtiyacı duymaz. Çünkü o manav o bölgede oturan bütün aileleri çok yakından tanır ve bilir. Çocuklarını da tanır ve bilir.’’dedi.

 

ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR

Başkan Yanılmaz, “Ülkemizin birliğinin, beraberliğinin ülkemizin gücünün vazgeçilmez sembollerisiniz. Bu sembolü inşallah ebediyen devam edecek, ebediyen esnafımızın ayakta olduğu, dinamik olduğu, sağlam olduğu, kazandığı aynı zamanda da kazandırdığı süreç inşallah en iyi şekilde çalışacak. Tabi son dönemlerde ülkemizde hain 15 Temmuz darbe girişiminde başarısız olanlar farklı darbe girişimleriyle ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar. Kendi uçaklarımızla kendi tanklarımızla, kendi toplarımızla milletimizin üzerine saldırdılar.’’dedi.

 

 

BU FIRSATÇILARIN VATANSEVERLİKLE ALAKASI YOK

Gelişi güzel fiyat artışları uygulayarak sözde krizi bahane eden fırsatçı furyanın, asla ilimiz esnafını temsil etmediğini belirten Başkan Yanılmaz, şehrin bütün dinamikleriyle birlikte bu fırsatçılara karşı mücadele edileceğini ve bu kişilerin vatanseverlikle alakalarının olmadığını söyledi.

 

 “AMBALAJLI ÜRÜNLERDE, GRAMAJ DENETİMLERİ ARTACAK”

ETSO Başkan Vekili Mustafa Tetik ise durumdan nemalanmaya çalışan kişilerin rant amaçlı sergiledikleri tutumun piyasayı ve dolaylı olarak vatandaşı kötü etkilediğini vurguladı.

 

ÖZEL EKİP KURULDU

Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk, krizi fırsata çevirmeye çalışan şahıslara mücadele etmek için özel bir denetim ekibi oluşturduklarını, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk de özellikle ambalajlı gıdalarda ‘gramaj’ denetimlerini artıracaklarını kaydettiler.

 

GEREKLİ CEZALAR UYGULANIYOR

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk ise yaptığı konuşmada,“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yerelde Sanayi İl Müdürlüğü olarak piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu noktada bizim denetimlerimiz genelde gramaj üzerinden yürütülüyor. Ambalaj ürünlerin üzerinde gramaj denetimlerimiz devam ediyor. Herhangi bir su istimale sebebiyet veren, su istimale yol açan esnaflarımıza gereken cezalar uygulanıyor.’’dedi.

 

VATANDAŞ FIRSATÇILARI İHBAR ETSİN

Toplantının sonunda söz alan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, milli ve yerli duruşa aykırı tutum sergileyerek birlik, beraberlik ve ülke menfaatlerine zarar veren bu fırsatçıların vatandaşlar tarafından ilgili kurumlara ihbar edilmesi gerektiğini kaydetti.