FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE 'BÜYÜK VERİ VE YAPAY ZEKA' LABORATUVARI AÇILDI

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından desteklenen, 'Derin Öğrenme Büyük Veri Analizi Platformu (DEĞİRMEN)' projesi kapsamında, Fırat Üniversitesinde 'Büyük Veri ve Yapay Zeka' Laboratuvarı açıldı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE 'BÜYÜK VERİ VE YAPAY ZEKA' LABORATUVARI AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mühendislik Kampüsünde hizmete giren Büyük Veri ve Yapay Zeka Laboratuvarı açılışı dolayısıyla düzenlenen açılış törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev, Savunma Sanayi Başkanlığı Uzmanları Sayım Gökyar, Mustafa Özlü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Değirmen projesi yöneticisi Doç. Dr. Galip Aydın ile proje ekibi katıldı.

Açılışta konuşan Savunma Sanayi Başkanlığı Uzmanı Sayım Gökyar, Anadolu da böyle önemli bir laboratuvarın açılışına katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Üniversitesi tarafından yapılan Değirmen projesi kapsamında bugün Üniversitesitede Büyük Veri ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nı açacaklarını belirterek, Laboratuvarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Prof. Dr. Demirdağ, “ Bu laboratuvarın hizmete girmesi ile birlikte Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın ve özellikle ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapay zeka ile ilgili konularda çok güzel çalışmaların olacağına inanıyorum. Özellikle millileşme adına önemli bir proje. Devamının mutlaka gelmesi gerekiyor. Bugün bu laboratuvarı açarak bunun kalıca hale geleceğinin ilk adımını atmış bulunuyoruz. Laboratuvarımızın hayırlı olmasını diliyor, proje alan Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyesi ve Bilgi İşlem Daire Başkanımız Doç. Dr. Galip Aydın hocamızı ve ekibini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından “Büyük Veri ve Yapay Zeka” Laboratuvarının açılışı gerçekleşti.